Hässleholms kommun

El- och energiprogrammet

Är du intresserad av automation eller elteknik? Våra inriktningar på el- och energiprogrammet ger dig möjligheter till spännande och omväxlande arbeten. Teoretisk undervisning varvas med praktiska övningar.

Om programmet

El- och energiprogrammet ger goda möjligheter till arbete efter studenten. El- och energiprogrammet är valet för dig vill som arbeta med installation, service eller försäljning. Arbetsmarknaden är mycket bred och den växer hela tiden. Utbildningen genomförs med stor vikt på praktiska tillämpningar i skolan och på APL (arbetsplatsförlagt lärande).

Inriktingar på programmet på Jacobsskolan

Elteknik

  • Vi utbildar dig för arbete inom det elkrafttekniska området. Du lär dig att installera, underhålla och reparera elanläggningar, eldistributionsnät, larm och övervakningssystem, data och tvnät.
  • Du får även lära dig att dra olika typer av kablar samt montera och koppla strömbrytare, belysning, motorer med mera.

Automation

  • Utbildningen ger systemorienterade kunskaper i brytningen mellan elektronik, datorteknik samt drift- och underhållsteknik.
  • Du får utveckla din förmåga att planera, installera och sätta automatiserade produktionssystem i drift och utveckla din förmåga att yrkesmässigt arbeta med underhållsarbete och felsökning i industrier.

Skola

  • Jacobsskolan

Följ oss!

Om du vill följa vad om händer på programmet finns vi på sociala medier.

El- och energiprogrammet på Instagram Länk till annan webbplats.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: