Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

T4 Fjärde året på Teknikprogrammet

Hässleholms Tekniska Skola

Stobygatan 7
281 39 Hässleholm

Receptionen: 0451-26 86 36


E-post:

hts(snabel-a)hassleholm.se


Rektor

Jan Zettergren
Telefon 0451-26 72 62

Programsamordnare

Ernst Herslow

Telefon 070-719 33 72

Skicka ett meddelande till:

T4 - Fjärde året på Teknikprogrammet

Besök oss på Hässleholms gymnasiums facebook

Besök oss på

Facebook

Vill du utbilda dig till gymnasieingenjör? På HTS kan du välja mellan de tre profilerna Design och produktutveckling, Produktionsteknik och Samhällsbyggande.

Tre ungdomar som står och håller i sina certifikat på Teknikprogrammet

Foto: Gunvor Borre

Hässleholms Tekniska Skola är en av 45 gymnasieskolor, som Skolverket har beviljat statsbidrag för att genomföra ett fjärde tekniskt år till och med läsåret 2018/19. 

 

Tre profiler

HTS får ta in totalt 40 elever per läsår på följande profiler:

» Design och produktutveckling

» Produktionsteknik

» Samhällsbyggande


 

Yrkesutbildning eller förberedelse inför högskolan

Det fjärde året (T4) är yrkesförberedande och bygger vidare på de tre högskoleförberedande åren på Teknikprogrammet. T4 ger fördjupade tekniska kunskaper och genomförs i samarbete med det lokala och regionala näringslivet. Utbildningen är såväl teoretisk som praktisk. Den genomförs både i skolan och ute på företag i regionen. Kombinationen ger dig kunskaper, som är eftertraktade av näringslivet. En röd tråd genom utbildningen är det ingenjörsmässiga förhållningssättet. Minst tio veckors arbetsplatsförlagt lärande ingår i utbildningen.


Gymnasieingenjör

Efter det fjärde året tar du examen som gymnasieingenjör. Efter det fjärde året kan du söka till yrken som exempelvis konstruktör, produktionstekniker, arbetsledare och projektledare.


Teknikcollege

Hässleholms kommun är certifierade inom Teknikcollege fr o m augusti 2017. Certifieringen omfattar El- och energiprogrammet, Industritekniska programmet, Teknikprogrammet och T4 (fjärde året på Teknikprogrammet). Via Teknikcollege har företagen möjlighet att påverka utbildningar, så att eleverna har med sig kunskaper och färdigheter som företagen behöver för att kunna anställa eleverna efter avslutad utbildning.

 

Ansökan

Utbildningen är sökbar för dig, som har slutfört Teknikprogrammet, oavsett skola, till och med det år du fyller 22. Du ansöker via Skånegyslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster webbplats.

 

Ansökningsperioden är mellan 24 april och 15 maj 2017. Information om behörighet, ansökan och antagning hittar du på www.skanegy.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Kompletterande behörighetskrav fr o m 2018

Skolverket har utarbetat kompletterande behörighetskrav för fjärde året på Teknikprogrammet som gäller fr o m läsåret 2018/19.

 

Kompletterande behörighetskrav för den nationella profilen design och produktutveckling

Godkända betyg på kurserna Design 1 och Konstruktion 1 eller likvärdiga meriter från arbetslivet eller annan utbildning som i huvudsak motsvarar kursernas innehåll.

 

Kompletterande behörighetskrav för den nationella profilen produktionsteknik

Godkända betyg på kurserna Mekatronik 1 och Produktionsteknik 1 eller likvärdiga meriter från arbetslivet eller annan utbildning som i huvudsak motsvarar kursernas innehåll.

 

Kompletterande behörighetskrav för den nationella profilen samhällsbyggande

Godkända betyg på kurserna Arkitektur - hus och Byggnadsverk eller likvärdiga meriter från arbetslivet eller annan utbildning som i huvudsak motsvarar kursernas innehåll.

 

Sidan uppdaterades 2018-10-22 av Kenneth Englund

Kontakt

Hässleholms kommun
Stadshuset
281 80 Hässleholm
Besöksadress och öppettider

Växel: 0451-26 70 00
Org.nr: 212000-0985
Kontakta kommunen

Sociala medier

Twitter
Facebook
Instagram
Youtube
Illustration över Hässleholms kommun
Illustration över Hässleholms kommun