Hässleholms kommun

Västerskolan F-9

Välkommen till Västerskolan som ligger i centrala Hässleholm. Skolan har elever från förskoleklass till årskurs nio.

Kontakta oss

Rektor:Joakim Ask
Besöksadress:Mellankullagatan 9-11, Hässleholm
Ring oss:
0451-26 79 06

Om skolan

Västerskolan har cirka 500 elever från förskoleklass till årskurs nio. Undervisningen bedrivs i huvudsak i två byggnader, en för förskoleklass till årskurs sex och en för årskurserna sju till nio. Från förskoleklass till årskurs sex är det en klass per årskurs och i årskurserna sju till nio är det fyra klasser per årskurs.

I årskurs 7, 8 och 9 är en klass per årskurs knuten till fotbollsakademien. Utöver detta finns det i årskurs 7, 8 och 9, en klass per årskurs, där man har möjlighet att välja fotbollsprofil.

På skolan finns ett fritidshem med två avdelningar:

  • Lillfritids, för elever i förskoleklass och årskurs 1
  • Storfritids, för elever i årskurs 2 till 6

Skolans övergripande mål

Elever som lämnar Västerskolan har genom ett rikt och nyanserat språk i både tal och skrift kunnat inhämta och utveckla kunskaper och värden. De känner växandets glädje och upplever en tillfredsställelse i att göra framsteg och övervinna svårigheter. De har en livslång lust att lära och är redo för nästa fas i både livet och i sin utbildningsresa.

Fotbollsakademin

På skolan finns fotbollsakademin som är ett samarbete mellan Hässleholms kommun och Malmö FF. Fotbollsakademin är öppen för elever som är intresserade av att kombinera studier med fotbollsträning. Varje höst finns det plats för 26 elever i årskurs sju att gå på fotbollsakademin på Västerskolan. Antagning till fotbollsakademin sker utifrån färdighetsprov, en bedömning av elevens förmågor i fotboll i vid bemärkelse.

Kom ihåg att du som bor i Hässleholms kommun ska ha gjort ett aktivt skolval i e-tjänsten, även om du är intresserad av att gå MFF Fotbollsakademi på Västerskolan.

Målet med fotbollsakademin

Malmö FF har lång erfarenhet av att bedriva fotbollsakademier i samarbete med skolor i Skåne. Grundidén är att ungdomar ska ges goda möjligheter att kombinera studier med fotbollsträning. Malmö FF ställer upp med kvalificerade fotbollstränare som leder träningar tillsammans med fotbollsinstruktörer från Västerskolan.

Eleverna måste kunna ta ett stort ansvar för både sina studier och sin fotbollsträning. Skolarbetet kommer i första hand.

Fotbollsakademins främsta mål är att alla elever ska bli godkända i samtliga ämnen och därmed få behörighet till alla nationella gymnasieprogram. Fotbollen är ett medel för att motivera ungdomar till att lyckas med sina studier. Elever vid Malmö FF:s Fotbollsakademier uppvisar överlag mycket goda studieresultat.

Transport och förflyttning

Du tar dig själv till och från träningen på Österås. Skolan försöker underlätta för dig att åka kollektivtrafik till och från träningen. Du betalar själv för resorna.

Det finns till exempel avsatt tid för förflyttning i ditt ordinarie schema.

Om du istället väljer att ta dig fram och tillbaka med cykel ska du använda cykelhjälm enligt lag.

Om jag tappar intresset under tiden

Om du tappar intresse för fotboll under utbildningens gång kan det bli aktuellt att du byter klass och lämnar din plats till någon annan som står i kö.

Läs mer om Fotbollsakademin Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tidsplan och informationsmöte

Tjejträning

Uppdaterad information.

Datum och tid: Den 16 januari 2024, klockan 14-15.30

Plats: Österås IP

Informationsmöte för intresserade av MFF fotbollsakademi och Västerskolans fotbollsprofil

Uppdaterad information.

Datum och tid: Den 16 januari 2024, klockan 18.

Plats: Västerskolans aula. Vid informationsmötet deltar både vårdnadshavare och elev.

Medverkande: Representanter för Malmö FF och Västerskolan berättar mer om Fotbollsakademin och fotbollsprofilen.

Provspela

Uppdaterad information.

Vi har glädjande nog haft mycket ansökningar till MFF:s fotbollsakademi på Västerskolan i år.

Detta gör att vi måste dela upp provspelet den 13 februari i två omgångar, första omgången klockan 10-12 och andra omgången klockan 13-15.

Alla som skickat in en intresseanmälan har fått mail om vilken av tiderna för provspel ni ska delta i.

Vi kommer att genomföra provspelet på konstgräs inomhus i Tyrehallen i Tyringe. Adressen till Tyrehallen är, Doktorsgatan 34, 282 32 Tyringe.

Intresseanmälan senast 13 februari. Du använder samma blankett som för intresseanmälan.

Alla som är intresserade av att söka till MFF Fotbollsakademin på Västerskolan är välkomna på provträning.

Intresseanmälan

Uppdaterad information.

Du skickar in din ansökan senaste den 13 februari 2024.

För att söka till MFF Fotbollsakademin måste du lämna in en intresseanmälan. Det gäller även för elever som redan går på Västerskolan. Du måste ange i intresseanmälan om du önskar söka till Västerskolans Fotbollsprofil, om du inte blir antagen till MFF:s Fotbollsakademi.

Observera att blanketten måste skrivas ut och undertecknas av elevens vårdnadshavare. Om eleven har två vårdnadshavare ska båda skriva under.

Intresseanmälan till Fotbollsakademin Pdf, 259.4 kB, öppnas i nytt fönster.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: