Fotbollsakademin

Välkommen till Fotbollsakademin på Västerskolan. Fotbollsakademin är ett samarbete mellan Hässleholms kommun och Malmö FF.

Tidplan och informationsmöte

Här kan du läsa mer om viktiga datum att hålla kolla på för informationsmöte, provträning och när du senast ansöker till fotbollsakademin.


Informationsmöte för intresserade av MFF fotbollsakademi och Västerskolans fotbollsprofil

Datum och tid: Den 7 februari 2022, klockan 18.

Plats: Västerskolans aula. Vid informationsmötet deltar både vårdnadshavare och elev.

Medverkande: Representanter för Malmö FF och Västerskolan berättar mer om Fotbollsakademin och fotbollsprofilen.


Provspela

Datum och tid: Den 14 februari och den 7 mars 2022, klockan 13-15.

Plats: Österås konstgräsplan. Intresseanmälan senast 10 februari. Du använder samma blankett som för skolvalet.

De kan vara med: alla som är intresserade av att söka till MFF Fotbollsakademin på Västerskolan är välkomna på provträning.


Ansök senast den 15 mars 2022

Ansökan är öppen! Du skickar in din ansökan senaste den 15 mars 2022, vilket också är sista anmälningsdagen för att välja skola.

 

För att söka till MFF Fotbollsakademin måste du lämna in en intresseanmälan. Det gäller även för elever som redan går på Västerskolan. Om du går på en annan skola och vill söka till fotbollsakademin så gör du samtidigt ett skolval. Du måste ange om du vill gå på Västerskolan oavsett om du antas till Fotbollsakademin eller inte genom att fylla i ”ja” eller ”nej” på blanketten. Om du inte blir antagen till Fotbollsakademin och tackar nej till skolbyte behöver du inte göra något ytterligare.

 

Om du önskar byta till annan skola än din nuvarande, om du inte blir antagen, måste du även fylla i en skolvalsansökan till den önskade skolan.

Observera att blanketten måste skrivas ut och undertecknas av elevens vårdnadshavare. Om eleven har två vårdnadshavare ska båda skriva under.

 

Antagningsbesked och uppstart


April 2022

I april får du besked om du har blivit antagen till MFF Fotbollsakademin.


Maj 2022

Informationsmöte för de elever som har blivit antagna till MFF Fotbollsakademin.

Plats: Västerskolan aulan.


Augusti 2022

MFF Fotbollsakademin startar på Västerskolan.


Om MFF-Fotbollsakademin

MFF Fotbollsakademin är öppen för elever som är intresserade av att kombinera studier med fotbollsträning. Varje höst tar vi in 26 elever till fotbollsakademin i årskurs 7 på Västerskolan.

Första fotbollsklassen startade höstterminen 2016 och fotbollsakademin är sedan 2018 fullt utbyggd med fotbollsklasser i årskurs 7, 8 och 9.


Målet med akademin

Malmö FF har lång erfarenhet av att bedriva fotbollsakademier i samarbete med skolor i Skåne. Grundidén är att ungdomar ska ges goda möjligheter att kombinera studier med fotbollsträning. Malmö FF ställer upp med kvalificerade fotbollstränare som leder träningar tillsammans med fotbollsinstruktörer från Västerskolan.

Eleverna måste kunna ta ett stort ansvar för både sina studier och sin fotbollsträning. Skolarbetet kommer i första hand.

 

Fotbollsakademins främsta mål är att alla elever ska bli godkända i samtliga ämnen och därmed få behörighet till alla nationella gymnasieprogram. Fotbollen är ett medel för att motivera ungdomar till att lyckas med sina studier. Elever vid Malmö FF:s Fotbollsakademier uppvisar överlag mycket goda studieresultat. 

 

Frågor och svar

Du tar dig själv till och från träningen på Österås. Skolan försöker underlätta för dig att åka kollektivtrafik till och från träningen. Du betalar själv för resorna.

Det finns till exempel avsatt tid för förflyttning i ditt ordinarie schema.

Om du istället väljer att ta dig fram och tillbaka med cykel ska du använda cykelhjälm enligt lag.

Om du tappar intresse för fotboll under utbildningens gång kan det bli aktuellt att du byter klass och lämnar din plats till någon annan som står i kö.

Sidan uppdaterades