Fotbollsakademin

Välkommen till Fotbollsakademin på Västerskolan! Fotbollsakademin är ett samarbete mellan Hässleholms kommun och Malmö FF.

Ansökan är stängd för läsåret. Nästa ansökningsperiod startar 2021.

20 januari 2020 kl. 18.00 Informationsmöte för intresserade

Representanter för Malmö FF och Västerskolan berättar mer om Fotbollsakademin.

Plats: Västerskolans aula, Mellankullagatan 9, Hässleholm


23 januari 2020 kl. 14.00-15.30 Tjejträning på Österås konstgräsplan

Anmälan görs till Dan Olofsson senast 21 januari.


11 februari 2020 kl. 13.00-15.00 och

3 mars kl 13.00-15.00 Provspel

Alla, som är intresserade av att söka till MFF:s fotbollsakademi på Västerskolan är välkomna på provträning.

Plats: Österårs konstgräsplan. Intresseanmälan senast 6 februari. Du använder samma blankett som för skolvalet.


15 mars 2020 Sista anmälningsdag för skolval

Du ansöker med blanketten för intresseanmälan.PDF (pdf, 332 kB)


April 2020

Du får besked om du har blivit antagen till Fotbollsakademin.


Maj 2020

Informationsmöte för antagna elever.

Plats: Västerskolan.


Augusti 2020

Fotbollsakademin startar på Västerskolan.

Ansök

För att söka till Fotbollsakademin måste du lämna in en intresseanmälan. Det gäller även för elever som redan går på Västerskolan. Om du går på en annan skola och vill söka till fotbollsakademin så gör du samtidigt ett skolval. Du måste ange om du vill gå på Västerskolan oavsett om du antas till Fotbollsakademin eller inte genom att fylla i ”ja” eller ”nej” på blanketten. Om du inte blir antaget till Fotbollsakademin och tackar nej till skolbyte behöver du inte göra något ytterligare.


Om du önskar byta till annan skola än din nuvarande, om du inte blir antagen, måste du även fylla i en skolvalsansökan till den önskade skolan.


Observera att blanketten måste skrivas ut och undertecknas av elevens vårdnadshavare. Om eleven har två vårdnadshavare ska båda skriva under.

Om fotbollsakademin

Fotbollsakademin är öppen för elever som är intresserade av att kombinera studier med fotbollsträning. Varje höst tar vi in 26 elever till fotbollsakademin i årskurs 7 på Västerskolan.


Första fotbollsklassen startade höstterminen 2016 och fotbollsakademin är sedan 2018 fullt utbyggd med fotbollsklasser i årskurs 7, 8 och 9.


Målsättning med Fotbollsakademin

Malmö FF har lång erfarenhet av att bedriva fotbollsakademier i samarbete med skolor i Skåne. Grundidén är att ungdomar ska ges goda möjligheter att kombinera studier med fotbollsträning. Malmö FF ställer upp med kvalificerade fotbollstränare som leder träningar tillsammans med fotbollsinstruktörer från Västerskolan.


Eleverna måste kunna ta ett stort ansvar för både sina studier och sin fotbollsträning. Skolarbetet kommer i första hand. För att få delta i träningarna måste skolarbetet skötas.


Fotbollsakademins främsta mål är att alla elever ska bli godkända i samtliga ämnen och därmed få behörighet till alla nationella gymnasieprogram. Fotbollen är ett medel för att motivera ungdomar till att lyckas med sina studier. Elever vid Malmö FF:s Fotbollsakademier uppvisar mycket goda studieresultat. 

Frågor och svar

Du tar dig själv till och från träningen på Österås. Skolan försöker underlätta för dig att åka kollektivtrafik till och från träningen. Du betalar själv för resorna.

Det finns till exempel avsatt tid för förflyttning i ditt ordinarie schema.

Om du istället väljer att ta dig fram och tillbaka med cykel ska du använda cykelhjälm enligt lag. Vi försöker också tillse att det finns ett visst antal cyklar för utlåning. För att låna cykel ska du använda hjälm oavsett din ålder. Utan hjälm lånas ingen cykel ut!

Om du tappar intresse för fotboll under utbildningens gång kan det bli aktuellt att du byter klass och lämnar din plats till någon annan som står i kö.

Sidan uppdaterades 2020-10-23 av Sven-Olof Bohman