Mala skola F-6

Välkommen till Mala skola - en landsbygdsskola som ligger cirka en mil norr om Hässleholm.

Mala skola F-6, Bjärnum

Foto: Lena Svensson

Kontakt

Besöksadress: Pl 3168, Bjärnum

Rektor Susanne Sandqvist

0451-26 78 01, e-post Susanne Sandqvist

 

Skicka post till skolan

 

Logga in

 

Schoolsoftlogo

Om skolan

Mala skola ligger i utkanten av byn och har nära till naturen. Skolan har ca 60 elever från förskoleklass till och med skolår 6, de flesta boende i Vankiva eller Mala.


Här finns också ett fritidshem för de elever som behöver omsorg utanför skoltid.

Mala fritidshem Öppnas i nytt fönster.


Skolan byggdes 1916 och är alltså över 100 år gammal. Den äldsta byggnaden renoverades 2012 så det är en fräsch hundraåring vi har.


På Mala skola värnar vi om varandra och är noga med att lyfta fram fördelarna med den lilla skolan. Det finns en stor gemenskap, bra utbyte mellan åldersgrupperna och ett gott samarbete med föräldrarna. Varje barn blir sett


Utemiljön

Vi har en fin skolgård med många möjligheter och nära till skogen. Vi är också tacksamma över att kunna använda Mala hembygdsgård när vi behöver. Vi ser till att vara aktiva med att ta alla chanser att också komma på utfärder till Hässleholm, särskilt när vi har möjlighet att ta del av kulturutbudet där.


Utelek

Utemiljö på Mala skola

Så här arbetar vi

Eftersom det är en liten skola arbetar vi i så kallad B-form, med åldersintegrerade klasser. Vi är dock noga med att varje åldersgrupp också får undervisning bara med sin egen ålder flera gånger i veckan, vilket i princip innebär halvklass-undervisning.


Vi har mellan 8 och 12 barn i varje årskurs. Vi har gott samarbete mellan åldrar och även mellan skola och fritidshem och försöker göra utflykter och ha temadagar tillsammans för att stärka känslan av gemenskap med alla.

Det är gott att se när sexorna tar hand om de yngre barnen.


Enligt vår senaste trygghetsmätning så känner sig barnen trygga hos oss.

kreativum

Utflykt till Kreativum

Sidan uppdaterades