Linnéskolan F-9, Hässleholm

Välkommen till Linnéskolan!

Linnéskolan 7-9, Hässleholm

Foto: Monica Olsson

Kontakt

Besöksadress: Röingegatan 55, Hässleholm

Rektor Carola Kranz

0451-26 84 68, e-post Carola Krantz

 

Skicka post till skolan

 

Logga in

 

Schoolsoftlogo

Om skolan

Idag går det drygt 420 elever fördelade i dubbel- och trippelparallella klasser. Det finns tre fritidshemsavdelningar och totalt ungefär 100 anställda.


Linnéskolan, som byggdes 1961, var under flera decennier en välbekant gymnasieskola. Hösten 2016 blev Linnéskolan en F-9-skola.


Skolan, som ligger centralt i Hässleholm, har elever från världens alla hörn och den gemensamma målsättningen är att ALLA SKA FÅ BLI SITT BÄSTA JAG.


Så här arbetar vi

På Linnéskolan är internationalisering ett viktigt inslag i utbildningen och skolan samarbetar med flera olika länder. Genom ett utbyte av kunskap, erfarenheter och idéer för både elever och personal ser skolan stora möjligheter för ömsesidig utveckling. Det finns mycket att vinna genom att möta andra kulturer och konfronteras med andra sätt att tänka.

Om internationalisering Öppnas i nytt fönster.


Linnéskolan har även en hälsoinriktning genom det så kallade Puls-projektet. Effekterna av fysisk aktivitet visar sig gång på gång ha stora positiva framgångar på studieresultaten.

Puls-projektet Öppnas i nytt fönster.


Info i Schoolsoft

Aktuell information från skolan skickas till elever och vårdnadshavare via Schoolsoft. Kontakt samt sjukanmälan sköts även det via Schoolsoft.


Sidan uppdaterades