Stralsunds förskola

Stralsunds förskola är en Grön Flagg-certifierad förskola som ligger på garnisonsområdet cirka fyra kilometer söder om Hässleholms centrum. Vi har stora utemiljöer och nära till naturen.

Stralsunds förskola och naturförskola i Hässleholm

Foto: Sylvia Bramer

Kontakt

Besöksadress: Logementsvägen 3, Hässleholm

Fjäril: 0451-26 63 38

Humlan: 0451-26 81 08

Nyckelpigan: 0451-26 81 00
Trollsländan: 0451-26 63 36

 

Om förskolan

Här finns plats för barn mellan 1–6 år. Stralsund är en förskola som är skapad för barnen. Vi som arbetar här är alla engagerade och delaktiga för att erbjuda barnen material och miljö som utmanar, lockar och stimulerar. Barnen har sina ansvarspedagoger och har tillgång till förskolans alla rum och aktiviteter.


Här finns bra bussförbindelser. Bussarna på linje 1 går två gånger i timmen och busshållplatsen ligger bara 50 m från förskolan.

Vår fina utegård

Fotograf: Sylvia Bramer

Utemiljön

Uteleken stimulerar barnens grovmotoriska utveckling och det finns alla lekredskap till den lek barnen vill leka. Barnen har fantasi och den vill vi stimulera även ute. Vi har en stor gård med varierad terräng och växtlighet där barnen ges gott om utrymme att utveckla leken och springa och röra sig. Vi har även närhet till en stor och vacker bokskog som vi ofta besöker tillsammans med barnen.

Vi har en underbar gård

Fotograf: Sylvia Bramer

Profil

Vi är en Grön-flagg certifierierad förskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Läs mer om vår profilering


Pedagogiskt arbete

Allt arbete med barnen sker i enlighet med förskolans läroplan.
Alla barn tillåts utvecklas inom en mängd olika områden på ett lekfullt och lärorikt sätt tillsammans med våra pedagoger och andra barn.
Vi har flera pedagoger som har gått utbildning inom äventyrspedagogik, ett lekfullt och lärorikt arbetssätt med fokus på berättelser och problemlösning.
Läs mer om vårt arbete med barnen.

Sidan uppdaterades