Röinge förskola

Välkommen till Röinge förskola. Vi ligger längst ut på Röinge, nästan granne med hästhagar, höns och ängsmarker. Vi har nära till skogen, lekplatsen och skolgården. Vår stora och lummiga utemiljö inbjuder till upptäckarlust och nyfikenhet. Här kan vi mötas i olika konstellationer mellan avdelningarna. Liten som stor gillar att leka, undersöka och utforska på vår gård bland kullar, buskar och bär.

Kontakt

Besöksadress: Blåbärsstigen 26, Hässleholm

Pärlan: 0451-26 73 30

Snäckan: 0451-26 73 31

Vågen: 0451-26 73 32

 

Skicka post till förskolan


Om förskolan

På Röinge förskola finns tre avdelningar. Pärlan och Snäckan har barn mellan ett och fyra år, medan Vågens barn är mellan tre och sex år. Vi har plats för sammanlagt 52 barn.


Våra miljöer inspirerar till lek och väcker lust till lärande. Vi lever efter devisen: ”Kläder efter väder” och har utevistelse varje dag oavsett väder. Vi går ofta på upptäcktsfärd i skogen, bygger kojor, lyssnar på fåglar, ser och inspireras av naturen och dess skiftningar. En bit bort har vi Dalen vår närmsta lekplats/lekpark.


På förskolan finns ett stort torg, en vattenateljé och en stor härlig ateljé att sammanstråla på för att kunna arbeta gemensamt och för att skapa möten, både barnen emellan och mellan barn och pedagoger. Vi använder också skolgården och skolans gymnastiksal för lek och aktivitet.

Så arbetar vi

Vi arbetar med ett relationistiskt förhållningssätt där vi skapar respektfulla gränser och strävar efter att bygga upp goda relationer där allas självkänsla får växa.

 

Här arbetar förskollärare, barnskötare och en specialpedagog som är knuten till förskoleområdet. Vi tar tillvara allas kompetenser genom samarbete och det kollegiala lärandet tar stor plats Tillsammans med förskolans rektor arbetar vi gemensamt för att nå barn- och utbildningsnämndens vision om att ”Alla ska få bli sitt bästa” utifrån sina förutsättningar.

 

Vid vårt gemensamma torg finns förskolans kök. Här jobbar en pedagog som gör frukost och mellanmål. Lunchen får vi från Röinge skola som ligger alldeles intill förskolan. Barnen får en varierad kost med salladsbuffé varje dag.

 

Barngruppernas storlek och sammansättning kan variera från år till år. Om du har frågor om hur det inre arbetet är upplagt kan du kontakta rektor för att få mer information eller boka in ett besök på förskolan.

Besök oss

Inför en kommande förskoleplacering är det många vårdnadshavare som vill besöka olika förskolor.

 

Om du intresserad av att besöka Röinges förskola kontaktar du rektor och bokar tid för ett besök. Du når oss genom att ringa Hässleholms kommun 0451-26 70 00.

Sidan uppdaterades