Prästkragens förskola (Fristående förskola)

Prästkragens förskola ligger i Vankiva mellan Hässleholm och Bjärnum. 

Foto: Agneta Göransson

Kontakt

Besöksadress: Vankiva 8100, Vankiva

0451-77 46 20


Om förskolan

I gamla prästgårdens ljusa, fräscha lokaler finns två avdelningar med plats för sammanlagt 31 barn. Vår stora, underbara trädgård ger barnen fantastiska möjligheter till lek och skoj. Runtomkring oss finns både skogen, korna och bondgården.


På Prästkragens förskola är trygghet den viktigaste byggstenen i vårt arbete. Vårt mål är att både barn och föräldrar ska känna sig trygga och väl mottagna hos oss, samt att det ska finnas en stor öppenhet för Dig som förälder att ta upp saker som rör Ditt barn eller vår verksamhet. Alla barn är unika och varje barns behov är viktigt för oss. Eftersom Du känner Ditt barn bäst lyssnar vi gärna på Dig. Tillsammans kan vi skapa trygghet!


Profil

Prästkragen har en kristen profil. Vi vill förmedla en kristen människosyn, vilket innebär att alla människor är lika mycket värda och lika viktiga. Vår önskan är att barnen lär sig ta hand om varandra och visa hänsyn. Ibland berättar vi bibelberättelser för barnen eller går till kyrkan på vardagsgudstjänst.


Vi vistas mycket utomhus i alla väder, vilket ger barnen goda möjligheter att röra på sig samt utveckla sin fantasi i leken. De små barnen sover även ute i sina vagnar.


Dagarna på förskolan fyller vi med sång, musik, lek, sagor, rörelse, skapande aktiviteter och olika projekt med utgångspunkt från förskolans läroplan. Vår ambition är att göra barnens tid på förskolan så meningsfull och lärorik som möjligt. Gemenskap och glädje är viktigt!


Kök

I förskolans kök lagas all mat av vår kokerska. Vi tycker det är viktigt med mycket frukt och grönsaker samt ett lågt sockerintag. All personal äter tillsammans med barnen och måltiden ska vara en lugn och trevlig stund.


Personal

På Prästkragen har vi hög personaltäthet. Att vara många vuxna bland barnen ger oss goda möjligheter att tillgodose varje barns behov. För att få veta mer om oss är ni varmt välkomna att höra av er och komma på besök hos oss!


Prästkragens förskola drivs av Svenska kyrkan i Bjärnums pastorat. Förskolan ingår i kommunens organisation, som enskild verksamhet, och följer samma regler som gäller inom kommunen. Vi ingår i kommunens kösystem för förskoleplats. Du ansöker om plats via e-tjänst eller blankett.

Anmälan om plats via kommunens e-tjänst

Sidan uppdaterades