Våra avdelningar och utemiljön

Vi har 7 avdelningar: Hjorten, Fjärilen, Trollsländan och Ekorren, som är för barn 3–6 år. På Grävlingen, Humlan och Nyckelpigan är barnen som är 1–3 år. Våra miljöer är föränderliga och ändras efter bland annat årstider, projekt och barnens intressen.

Stralsunds naturförskola
Stralsunds naturförskola
Stralsunds naturförskola
Stralsunds naturförskola

Utemiljön

Vi har en fantastisk utemiljö, som består av fyra gårdar med flera olika miljöer som inbjuder till lek och lärande. Vi utgår från barnens intressen och erbjuder olika material och aktiviteter. Vi har en grillplats där vi kan grilla korv eller steka pannkakor.

 

Vi har gungor, kompisgungor, lekstuga, rutschkana, sandlådor och hinderbana. Vi har också scener som vi kan ha olika tillställningar vid. På asfaltplanen så kan vi spela basket och innebandy och i hjärtehuset kan vi bygga upp lekmiljöer som vi kan ändra utefter barnens intresse. Vi har även gått om plats för barnen att cykla och springa på.

 

Gårdarna på baksidan har tillgång till en liten naturskog och längst upp i den stora gården ligger den hemliga gången som barnen tycker om att utforska, leka och kanske leka kurragömma i.

 

Skogen är vår närmaste granne

Det är en dröm som är sann. Vi öppnar bara en grind och sen kan vi tåga ut i en vacker bokskog som har en lite bäck nära inpå. I skogen upptäcker vi och lär tillsammans. Att leta efter småkryp, olika sorters växter, lyssna till fåglar och upptäcka alla skogens färger är spännande.

 

Vi går också på utflykter varje vecka där vi exempelvis besöker olika lekplatser i närområdet, ibland så tar vi cyklarna in till centrum och besöker biblioteket. Vi har också ungefär 20 minuters promenadavstånd till Finjasjön som vi ibland besöker.

Sidan uppdaterades