Naturförskolan Stralsund

Postadress

Hässleholms kommun

Barn- och utbildningsförvaltningen

Naturförskolan Stralsund

281 80 Hässleholm

Besöksadress

Logementsvägen 3

281 35 HässleholmRektor

Monika Åkesson

Telefon: 0451-26 79 07

Våra avdelningar

Stralsunds förskola: 0451-26 81 08

Naturförskolan: 0451-26 81 39, 26 81 10

Skicka meddelande

Profilering

Profil

Pedagogisk inriktning, utomhuspedagogik.

Vi anpassar utomhus-vistelsen efter väder och årstid, men framför allt efter barnen. Vi är ute mycket, men inte alltid! Utomhuspedagogik bygger på att barnen skall få hjälp i sin egen utveckling av sådant som finns i naturen.

 Barnen övar på sina sinnen i skogen, på ängen och vid sjön. Allt detta bidrar till av barnen på Naturförskolan får en inbyggd känsla för naturen med sig ut i livet.

Vi vill vi erbjuda barnen en trygg, lärorik och kreativ miljö. Allt lärande som sker på Förskolan skall vara lustfullt och lekfullt! Naturen ser vi som vårt största lärorum. Där stimulerar vi språket, öppnar naturligt upp våra sinnen, övar på motoriken, väcker barnens nyfikenhet, lust och fantasi.

Vi finner i naturen den rätta platsen för de grundläggande matematiska erövringarna och finner olika vägar till problemlösning tillsammans med barnen. Pedagogerna är medupptäckare.

Tillsammans upplever, upptäcker och undersöker vi naturens mångfald och lär oss det viktiga samspelet mellan människan, djuren och naturen.

 

 

Sidan uppdaterades 2015-10-22