Lövkojans förskola

Postadress

Hässleholms kommun

Barn- och utbildningsförvaltningen

Lövkojans förskola

281 80 Hässleholm

Besöksadress

Pl 2362 B

281 97 Ballingslöv

Telefon: 0451-26 63 46Rektor

Petra Carlsson

Telefon: 0451-26 61 62

Specialpedagog

Lena Nilsson

Telefon: 0451-26 78 88

Våra avdelningar

Blåbäret: 0451-26 63 46

Lingonet: 0451-26 63 47

Hallonet: 0451-26 63 24

Skicka meddelande

Lövkojans förskola

Välkommen till Lövkojans förskola som ligger naturskönt på landet cirka två kilometer från Ballingslövs tågstation. Förskolan är Grön Flagg-certifierad, vilket innebär att vi arbetar för en hållbar framtid.

Lövkojans förskola

Foto: Elin Eriksson

Kontakt

Besöksadress: Albins väg 1, Ballingslöv

Blåbäret: 0451-26 63 46

Lingonet: 0451-26 63 47

Hallonet: 0451-26 63 24

 

Om förskolan

Lövkojans förskola har tre avdelningar. På Blåbäret går barn som är mellan ett och två år, på Lingonet finns två- och treåringar och på Hallonet går fyra- och femåringar.


På förskolan arbetar 10 pedagoger och en språkstödjare.


Vid öppning och stängning samarbetar vi med skolans fritidsverksamhet. I skolans gemensamma utrymme har vi tillgång till gymnastiksal, vilken de större barnen besöker en gång i veckan.


Varmt välkommen till oss!        

Mat

Lövkojans förskola har eget kök samt kokerska som lagar god och näringsriktig mat. Här serveras närodlad och ekologisk mat och även en stor och härlig salladsbuffé varje dag.

 

Här läggs grunden för bra och goda matvanor och vi ser på måltiden som en trevlig och lugn stund på dagen där samspel och dialog är viktigt.

 

Inne- och utemiljö

Vi erbjuder en inspirerande och föränderlig miljö som inbjuder till lek och lärande, utforskande, upptäckter samt nya upplevelser. Barnen ska få möjlighet att känna att de blir utmanade, att de kan och därmed få växa i sig själva och får ta eget personligt ansvar.

 

Förskolan är omgärdad av två härliga utegårdar. Vi har även nära till både skog och ängsmarker, vilka vi så ofta som möjligt går iväg och utforskar samt inspireras av.

 

Så arbetar vi

Våra värdeord trygghet, glädje och gemenskap är det som genomsyrar hela verksamheten. Vi arbetar för att alla ska känna sig välkomna, bli sedda och få bli sitt eget bästa.


Lövkojans förskola erbjuder en trygg och harmonisk miljö, där det finns utrymme för glädje och humor. Att känna trygghet och tillit är en förutsättning för att vi alla ska trivas. Vi strävar efter att barnen utvecklas och inspireras både socialt, emotionellt och intellektuellt.

Vi vill ge barnen ett rikt språk genom språklekar, rim och ramsor och sagor. För oss är det viktigt att lära barn med lust och glädje och i detta finns vi vuxna till hands, och är lyhörda för barnens behov.


Ett av våra lokala mål i Hässleholms kommun är att skapa goda möten, för att alla ska få bli sitt bästa jag. Utifrån detta jobbar vi med vårt relationistiska förhållningssätt och bemötande både mot barn, föräldrar och pedagoger emellan. Detta gör vi genom att ha gemensamma kvällsträffar och utvecklingsgrupper (tillsammans med specialpedagog), där pedagogerna diskuterar och går på djupet med de olika begreppen: integritet, självkänsla, likvärdighet och personligt ansvar. De inre värdena som har betydelse för hur vi stärker varandra.


Digitalisering är även det ett gemensamt mål för förskolorna i Hässleholms kommun. Vilket innebär att vi använder olika digitala hjälpmedel i den dagliga verksamheten med barnen för att de ska få upptäcka och utvecklas genom de möjligheter som IT ger.


Vi arbetar efter förskolans läroplan.

Pedagogisk dokumentation

Vi använder pedagogisk dokumentation i vårt arbete för att i text och bild synliggöra barnets utveckling och lärandeprocesser.


Barnen har en egen pärm där vi sätter in fotografier, teckningar och dokumentationer som barnen har gjort vid olika tillfällen. Pärmens innehåll synliggör barnets lärande och utveckling under tiden på förskolan och tar med hem när barnet slutar på förskolan.


För att underlätta dokumentationen använder vi oss av både lärplatta och projektor, vilket gör att vi på ett enkelt sätt kan återkoppla till barnen.

 

Sidan uppdaterades 2020-10-19