Kyrkklockans förskola

Rektor

Malin Gånemo Nilsson

Telefon 0451-77 62 51

Postadress

Kyrkklockans förskola

Box 234

281 23 Hässleholm

 

Besöksadress

Hässleholms församlingshus

Kyrkbacken 5

281 38 Hässleholm

Telefon: 0451-77 62 50


Hemsida

Svenska kyrkan, Hässleholms församlinglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Frågor om ansökan och kö

Hässleholms kommun

Barn- och utbildningsförvaltningen

281 80 Hässleholm

Kyrkklockans förskola (Fristående förskola)

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Kyrkklockans förskola ligger mitt i Hässleholms tätort och drivs av Svenska kyrkan. Förskolan har två avdelningar. Utöver förskolans läroplan kompletteras vår verksamhet med en kristen profilering.

Om förskolan

Kyrkklockan är en fristående förskola med Svenska kyrkan, Hässleholms församling som huvudman. Förskolan ligger i centrala Hässleholm i bottenvåningen av Hässleholms församlingshus. Vi har funnits sen 2003 och har plats för 30 barn. De yngre barnen går på Lammet och de äldre på Lejonet. Förskolan är liten och personlig med engagerade och medvetna pedagoger, det ska kännas bra att lämna sitt barn hos oss! Förskolan har en kristen profil.

 

Utemiljön

Utemiljön är nyanlagd och varierad med plats för både styrda och fria lekar. En genomtänkt utformning och materialval skapar balans mellan säkerhet och motoriska utmaningar på lekplatsen. Mitt på lekplatsen står en stor klätterställning utformad som Noas ark, där leker barnen gärna.

 

Vi ligger granne med hembygdsparken och har också närhet till andra parker och grönområden.

 

Profil

Förskolan har en kristen profil. Verksamheten vilar på en kristen värdegrund som lyfter fram alla barns unika värde precis som de är. Vi vill förmedla livsglädje, en tro på sig själva och på framtiden. Vi bemöter andra som vi själva vill bli bemötta. Vi firar kristna högtider.

 

Så här arbetar vi

Trygghet och anknytning är avgörande för utvecklingen och för det fortsatta lärandet. Pedagogerna arbetar aktivt och medvetet för att barnen ska känna sig trygga och kunna knyta an till sina pedagoger bland annat genom att skapa en lugn miljö och att vara närvarande hos barnen när de leker.

 

Förskolan lägger stor vikt vid att stimulera barnens språkutveckling. Med hjälp av bilder, tecken och föremål förstärks det talade språket. Vi sjunger, rimmar och ramsar. Språkstimulerande övningar sker i små grupper för att kunna ge varje barn det bästa utifrån sina förutsättningar.

 

Värdegrundsarbetet är centralt i verksamheten, här lägger vi grunden för barnens framtid. Arbetet sker både i planerade och spontant uppkomna situationer, exempel på begrepp är samarbete, vänta på sin tur och förlåt.

 

Olika projekt växer fram utifrån barnens intresse. Tillsammans söker vi svar på barnens frågeställningar och lyfter fram mångfalden av barnens tankar och teorier.

 

Vi har nära till bibliotek och kulturhus och det ger oss möjlighet att delta i det kulturutbud som erbjuds Hässleholms förskolebarn.

 

Ett gott föräldrasamarbete är viktigt för oss, tillsammans kan vi göra det allra bästa för barnen under förskoletiden.

 

Välkommen att ringa eller besöka oss!


Läs mer om oss på vår egen webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterades 2019-10-25