Kärnhusets förskola

Postadress

Hässleholms kommun

Barn- och utbildningsförvaltningen

Kärnhusets förskola

281 80 Hässleholm

Besöksadress

Ådalsvägen 10

281 46 Tormestorp

Våra avdelningar

Grodan, Humlan och Nyckelpigan: 0451-26 73 42

Fjärilen: 0451-26 73 43Rektor

Sandra Jönsson

Telefon: 0451-26 84 89

Specialpedagog

Annika Malm

Telefon: 0451-26 78 50

Skicka meddelande

Kärnhusets förskola

Förskolan ligger mitt i byn bredvid Tormestorps skola med närhet till skog och mark. Naturen är en stor inspirationskälla för verksamheten.

Kärnhusets förskola i Tormestorp

Foto: Monica Olsson

Om förskolan

Kärnhusets förskola är en ”Grön Flagg certifierad” förskola, som består av två avdelningar.


- Lilla avdelningen, Fjärilen, har barn i åldrarna 1-3 år.

- Stora avdelningen har barn i åldrarna 3-6 år och är indelad i tre mindre åldersinriktade grupper (Grodan, Humlan och Nyckelpigan).


Vår egen kokerska arbetar utefter målsättningen att laga all mat från grunden. Kärnhuset strävar efter att barnen ska serveras närodlad och ekologisk mat och svenskt kött.


En specialpedagog är knuten till förskolan.Så här arbetar vi

Vi på förskolan vill att barnen ska få en miljö som är utmanade, lustfylld och lärorik. Vi arbetar bland annat aktivt med vardagsmatematik, språk, teknik och naturvetenskap. Vi arbetar alltid efter läroplanens (Lpfö98) 10 mål och värdegrund.


Kärnhuset är en Grön Flagg certifieradlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster förskola. Det innebär att vi arbetar tematiskt kring ”Hållbar utveckling”.


Pedagogerna i vårt förskoleområde har nyligen gått utbildning i både ”Mattelyftet” och ”Relationistiskt förhållningssättlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster”.Utemiljö

Förskolan ligger i en naturskön miljö, med närhet till skogen, Finjasjön, Hovdala samt en bäck som porlar längs med tomtgränsen. Förskolan har en spännande och utmanande utemiljö, som inspirerar till ett lustfyllt lärande.


Sidan uppdaterades 2019-12-16