Kärnhusets förskola

Förskolan ligger mitt i byn bredvid Tormestorps skola med närhet till skogen. Naturen är en stor inspirationskälla för verksamheten

Kärnhusets förskola i Tormestorp

Foto: Monica Olsson

Kontakt

Besöksadress: Ådalsvägen 10, Tormestorp

Fjärilen: 0451-26 73 46

Lilla humlan: 0451-26 73 43

Stora humlan: 0451-26 73 42


Skicka post till förskolan


Om förskolan

Kärnhusets förskola är en modulförskola med barn mellan 1-5 år. Just nu är barnen uppdelade i tre åldersbaserade grupper för att vi ska kunna säkerställa att verksamheten och lärmiljöerna ska tillgodose varje barn. På Fjärilen går de allra yngsta barnen och på Lilla och Stora Humlan går barnen i mellanåldern samt de äldsta barnen.


Vår egen kokerska arbetar utefter målsättningen att laga all mat från grunden. Kärnhuset strävar efter att barnen ska serveras närodlad och ekologisk mat och svenskt kött.


Just nu pågår nybyggnation av förskola i Tormestorp, inflyttning kommer att se under hösten 2022. Förskolan byggs för 70 barn och den delas upp i 4 avdelningar. Kärnhusets förskola och Speldosans förskola kommer då båda att flytta dit.


Så arbetar vi

Vi på förskolan vill att barnen ska få en miljö som är utmanade, lustfylld och lärorik. Vi arbetar bland annat aktivt med vardagsmatematik, språk, teknik och naturvetenskap. Vi arbetar alltid efter läroplanen för förskolan. Vi arbetar även aktivt med det relationistiska förhållningssättet där vi ser alla barn som kompetenta.


Utemiljö

Förskolan ligger i en naturskön miljö, med närhet till skogen, Finjasjön, Hovdala samt en bäck som porlar längs med tomtgränsen. Förskolan har en spännande och utmanande utemiljö, som inspirerar till ett lustfyllt lärande.


Sidan uppdaterades