Inskolning

Vi lägger stor vikt vid inskolningen av barn och förälder, för att de ska känna trygghet och tillhörighet. Genom inskolningen ges barnet, med stöd av sina föräldrar, möjlighet att skapa en trygg relation till barngruppen och pedagogerna.

Delaktiga och närvarande

Inskolningen varar en till två veckor i samråd med föräldrar och enligt barnets behov. Under den här tiden är ni som förälder delaktiga och närvarande hela tiden. Sista inskolningsdagen är tanken att barnet ska vara utan mamma eller pappa på förskolan. Om man som förälder känner att man vill ha fler inskolningsdagar så löser vi detta.


Under dessa dagar får ni som föräldrar möjlighet att berätta om ert barn och även lära känna den miljö som ert barn ska bli en del av och därmed får en relation till förskolan.


Föräldrar är alltid välkomna att besöka vår förskola. Om ni vill komma och hälsa på innan ert barn är placerat vill vi att ni kontaktar oss via telefon för att bestämma en tid så att vi kan göra ert besök så meningsfullt som möjligt. Har ni frågor är ni hjärtligt välkomna att kontakta oss.

Sidan uppdaterades