Fornbackens förskola

Välkommen till oss på Fornbacken, en av Hässleholms centrala förskolor med naturen in på knuten. Vår stora härliga och lummiga tomt inbjuder till motorisk träning och upptäckarglädje. Här odlar vi egna grönsaker, bygger kojor och alla får möjlighet att mötas, utforska och lära tillsammans. Med skogen och fåren som närmsta granne och närheten till lekparker, hembygdsparken samt kulturhuset erbjuder vi barnen ett rikt utbud av aktiviteter.

Fornbackens förskola, Hässleholm

Foto: Monica Olsson

Kontakt

Besöksadress: Skytteliden 1, Hässleholm

Söderhavet: 0451-26 87 74

Gunghästen: 0451-26 87 78

Lönneberga: 0451-26 87 77

 

Skicka post till förskolan


Om förskolan

Fornbackens inne- och utemiljö är inspirerande och anpassas utifrån barnens behov och intressen. Förskolans gemensamma torg blir en naturlig mötesplats mellan avdelningarna och bidrar till att skapa nya möten, både mellan barn och mellan barn och vuxna. Här utforskar, leker och lär vi tillsammans.


Förskolan har eget kök vars kökspersonal lagar all mat och det mesta görs från grunden. Köket följer Livsmedelsverkets rekommendationer ”Bra måltider i förskolan”.


På förskolan finns det plats för 52 barn och hur det inre arbetet är upplagt, kring exempelvis barngruppers storlek och sammansättning, är beroende av hur underlaget inför varje läsår ser ut. Vill ni veta mer kring detta är ni välkomna att ta kontakt med rektor för att få mer information eller boka in ett besök på förskolan.

Så här arbetar vi

Vi arbetar med ett relationistiskt förhållningssätt där vi strävar efter att bygga upp goda relationer och där allas självkänsla och tron på sig själva får lov att växa. Vi skapar miljöer som utmanar alla till att utforska, leka och lära.

 

På förskolan arbetar förskollärare, barnskötare samt en specialpedagog. Vi tar tillvara på allas kompetenser och det kollegiala lärandet tar stor plats. Tillsammans med förskolans rektor arbetar vi gemensamt utifrån nämndens mål att ”varje barn ska få bli sitt bästa”.

Sidan uppdaterades