Äpplegården

Äpplegården är en syskonavdelning för barn i åldrarna 3-6 år. Vi är tre pedagoger som arbetar på avdelningen. Vårt mål är att barn och vårdnadshavare ska känna sig trygga och välkomna.

Lek och lärande

På Äpplegården vill vi erbjuda en inspirerande miljö som lockar barnen till lek och lärande. För oss är det viktigt att barnen får med sig en ”ryggsäck” full med självförtroende och erfarenheter inför framtida utmaningar. För att uppnå detta arbetar vi med att stötta barnen i att bli självständiga genom delaktighet, till exempel genom buffé där barnen tar mat själva, barnens val en gång i veckan, aktivitetstavla där barnen väljer vad de vill leka med och en miljö där allt material finns tillgänglig på barnens nivå.

 

I vår närmiljö finns både skog, bibliotek, konsthall och olika parker som vi ofta besöker. Utöver det går vi iväg en gång varannan vecka på utflykt och grillar vår egen lunch på plats.

 

Vi arbetar både i mindre grupper och i helgrupp så barnen kan utvecklas på bästa sätt. Vi använder oss av TAKK, digitala verktyg, sagor, rörelse, lekar, matematik och språkstimulans i olika former.

Alla ska få bli sitt bästa!

Välkomna till oss på Äpplegården!

Sidan uppdaterades