Änglabus (Fristående förskola)

Förskolan Änglabus ligger idylliskt i gamla prästgården i Hästveda kyrkby. Här finns 30 platser.

Förskolan Änglabus, Hästveda

Kontakt

Besöksadress: Kyrkbyn 508, Hästveda

0451-77 62 51

 

Om förskolan

Änglabus är en fristående förskola med Svenska kyrkan, Hässleholms församling som huvudman. Vi har funnits i  gamla prästgården i Hästveda sedan 2003 och har plats för 30 barn. Här finns engagerade och kreativa pedagoger som vill ge barnen både trygghet och utmaningar. Miljö och hälsa är viktigt för oss. Vi tar hand om varandra, vår kropp och miljön runt omkring. Vi arbetar för en giftfri förskola. Maten lagas av vår kokerska i förskolans kök med kravmärkta och närproducerade råvaror. Vi arbetar efter devisen ”på en liten förskola blir ditt barn stort”. Det ska kännas bra att lämna sitt barn på Änglabus!


Utemiljön

Utevistelsen är prioriterad på Änglabus och den stora, lummiga prästgårdsparken inbjuder till lek och lärande. Här finns gamla fruktträd, klätterträd och stora bokar som ger skugga varma dagar. Barnen leker gärna i uteköket eller cyklar på cykelbanan. De små barn sover middag utomhus året runt. Skogen i närområdet ger möjlighet till andra upplevelser.


Profil

Förskolan har en kristen profil. Verksamheten vilar på en kristen värdegrund som lyfter fram alla barns unika värde precis som de är. Vi vill förmedla livsglädje, en tro på sig själva och på framtiden. Vi bemöter andra som vi själva vill bli bemötta. Vi firar kristna högtider.


Så arbetar vi

Vi arbetar i olika projekt som tar avstamp i läroplanens mål och syftar till lärande och utveckling för barnen. Våra lärmiljöer ute och inne är föränderliga för att stimulera nyfikenhet och upptäckarglädje. Vi lär tillsammans, de enskilda barnens kunskaper blir en del av vårt gemensamma kunnande och tillsammans blir vår kunskap större. Vi lyfter fram mångfalden av barnens tankar och teorier. Värdegrundsarbetet är centralt och pågår ständigt.

Ett gott föräldrasamarbete och vi-känsla är viktigt för oss. Vi vill ge barnen en förskoletid med lustfyllt lärande och goda minnen.


Välkommen att ringa eller besöka oss!

Sidan uppdaterades