Hässleholms kommun

Hässleholm Tourist Information

Besöksadress
Vattugatan 18, Hässleholm

Postadress
Stadshuset, 281 80 Hässleholm

Telefon: 0451‑26 73 00

Hässleholm Kulturhus

Vattugatan 18/Järnvägsgatan 23

Hässleholm

Telefon: 0451‑26 71 00

Markan

Wendesvägen 2, 281 52 (T4-området)

Hässleholm

Telefon: 0451-26 71 38, 0451-26 71 39

 

Hässleholms stadsbibliotek

Vattugatan 18, Hässleholm

Telefon: 0451‑26 71 00

Hovdala slott

281 92 Hässleholm

Telefon: 0451‑183 70

Fritidskontoret

Väpnaregatan 13C
281 50 Hässleholm

Växel: 0451‑26 70 00

Sport- och idrottsaktiviteter

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Vi erbjuder ett stort utbud av fritidsaktiviteter för privatpersoner och föreningar.

I Vittsjö finns ett medborgarhus med en föreningsdriven fritidsgård. Föreningsdrivna fritidsgårdar och träffpunkter finns även i Hästveda, Sösdala och Tyringe.


Föreningsdrivna fritidsgårdar

I kommunen finns tre simhallar och ett friluftsbad. Simhallarna finns i Bjärnum, Hässleholm och Tyringe. Friluftsbadet ligger i Vinslöv och har öppet på sommaren.

Bjärnums simhall

Hässleholms simhall Qpoolen

Tyringe simhall

Vinslövs friluftsbad

 

På Hässleholmsgården i Hässleholm finns envarmvattenbassäng. Den är framförallt till för handikappföreningar.
Varmvattenbassäng


I kommunen finns det badvänliga insjöar, exempelvis  Luhrsjöbaden i Hästveda och Björkviken vid Finjasjön utanför Hässleholm.

Badvänliga insjöar


Bowlinghallar finns i Hässleholm och i Tyringe. Båda hallarna har det senaste scoringsystemet som sköter poängberäkningen helt automatiskt och hallarna har också cafeteria.

Turbanhallen i Hässleholm

Bowlinghallen i Tyringe


I Hässleholms ishall kan du spela curling.  Det finns tre banor med totalt 48 stenar och full utrustning för sällskapscurling.

Curling i Hässleholms ishall


I Djupadalsparken i Hässleholm kan du spela frisbeegolf, så kallad discolf. Totalt finns nio korgar med en total banlängd på 661 meter

Discgolf


Sportfiske är populärt i Hässleholm. Du behöver ha fiskekort i de flesta vattendragen. Du kan få mer information via vårt kontaktcenter eller hos våra Infopoints.

Sportfiske

Skicka e-post till kontaktcenter

Infopoints i kommunenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Hässleholmsgården

Hässleholmsgården är ett friluftsområde som ligger i Hässleholms sydvästra utkant. Här erbjuds vandrarhem, varmvattenbad, bangolf, boule, elljusslingor, utegym och andra motionsaktiviteter. Till Hässleholmsgården förläggs en mängd olika arrangemang och utställningar.


Hästsporten har många utövare i Hässleholms kommun. Vid Dalleröd på Hovdalafältet finns en ridslinga på 15 km och i närheten finns också en hundslinga. Hässleholm klassas som Sveriges hundtätaste kommun och har flera aktiva hundklubbar.


Ishallar

Ishallar finns dels i Tyrs Hov i Tyringe och dels på Österåsområdet. Österåshallen har en särskild barnbana för enbart allmänhetens åkninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och curling. Observera att det EJ går att hyra utrustning för skridsko.

 

Lovverksamhet

I samband med sportlovet ger Kultur- och fritidsförvaltningen årligen ut en sportlovskatalog. Den innehåller en sammanfattning på verksamheter som föreningar och kommunen anordnar under lovet. Varje sommar ordnas ett antal sommarläger i kommunen i form av simskolor, fotbollsskolor, prova-på-läger etc.


Mötesplats Ljungdala

Mötesplats Ljungdala är en öppen mötesplats för invånarna i stadsdelen Ljungdala i Hässleholm. Det spektakulära huset inbjuder till gemensamma aktiviteter med ett café som central plats. Det finns kök, mediatek och utrymme för gruppaktiviteter och verksamheter såsom språkcafé, kursverksamhet, temadagar, studiehjälp, föreläsning m m.


Skateboard

Skateboardramper finns i Tyringe, Bjärnum, Vittsjö, Sösdala, Vinslöv och Hästveda. Skateboardpark finns i stadsparken i Hässleholm.


Spela fotboll och idrotta

Österås IP i Hässleholm är huvudarena för fotboll. Inom Österåsområdet finns matcharena för fotboll, flera träningsplaner (både natur- och konstgräs), ridhus, bågskyttebana, hundklubbsanläggning, ishall och tennishall. På nyrenoverade Göingevallen finns fina allvädersbanor för friidrott.


Spela golf

Att kunna spela golf på promenadavstånd från Hässleholms centrum på 18-hålsbanan vid Hässleholmsgården är verkligen något unikt. I Ubbalt utanför Vittsjö och i Skyrup, söder om Finjasjön, finns också 18-hålsbanor. Bangolf spelas vid Hässleholmsgården, vid Möllegården i Tyringe, vid Bosarpasjön i Sösdala och i Vinslöv, som dessutom har en inomhusanläggning.


Vandra och paddla

16 mil av Skåneledenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster går genom kommunen. Längs vandringsleden finns ett stort antal lägerplatser. Finjasjöleden och Vieåleden erbjuder fantastisk natur. Längs med Finjasjöleden passerar man bland annat Sveriges äldsta boplats och en vacker spång genom en alsumpskog. På flera platser finns elbelysta motionsslingor. I Almaån, Verumsån, Rökeån och Hörlingeån samt i några av kommunens många sjöar finns kanotleder.


Hovdala Natur- och Vandringscentrum länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterfinns det en mängd olika leder och slingor.


Motionsslingan på Hässleholmsgården har nu blivit utökad med ett nytt milspår. Det nya spåret är markerad med mörkblå skyltning och har start och mål vid Hässleholmsgården. Genom naturen går milspåret för dig som vill röra dig under en lite längre sträcka. Det finns dessutom 2,5 respektive 5,0 km:s slingor.


Nya milspåret som pdfPDF (pdf, 4 MB)


Du når kultur- och fritidsförvaltningen på

  • Ingen giltig användare vald.

Sidan uppdaterades 2020-06-03