Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakta Kommunen

Hässleholms kommun

Stadshuset
281 80 Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

Organisationsnr: 212000-0985

BG:866-3494

Kontakta Hässleholms Fritid

Väpnaregatan 13C
281 50 Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

Skicka meddelande till

Magneten

  • Ingen giltig användare vald.
Magneten

I måleriavdelning har du möjlighet att restaurera och måla om möbler.

Varmt välkomna till Magneten - Hässleholms vintagecentrum. Magneten ligger i Norra Skånes gamla tryckerilokaler och hit kan du gå för att umgås, fynda second-hand, återvinna eller laga något som gått sönder men som är för bra för att kastas.

Magneten är samlingsnamnet för verksamheten som har ett Makerspace, en Återbruksbutik och en Återvinningspunkt under samma tak. Verksamheten är under uppbyggnad och utvecklas tillsammans med besökarna.

 

Öppettider för allmänheten

Magnetens återbruksbutik, återvinningspunkt och makerspace har följande öppettider:
Tisdagar och torsdagar klockan 14.00 - 18.00.

 

Återbruksbutiken och återvinningspunkten har även öppet
den fjärde lördagen i varje månad klockan 10.00 - 14.00.

 

Adress: Norra Skånehuset, Väpnaregatan 6 Hässleholm

 

Följ Magneten på Facebook för att ta del av nyheter.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Makerspace

I Makerspace-delen av Magneten har du som besökare möjlighet att vara kreativ och skapa eller laga saker som du själv tagit med dig eller bytt till dig genom återbruksbutiken. Syftet är samhällets resurser (materiella såväl som mänskliga) ska användas och återanvändas på ett mer optimalt, hållbart och kreativt sätt, och vi erbjuder en plats, verktyg och aktiviteter för att realisera denna tro.

 

I nuläget finns ett textilrum med symaskiner, vävstolar, stickmaskiner och utrustning till olika handarbeten. En cykelverkstad med samtliga verktyg som krävs för att rusta upp eller bygga om cyklar. En keramik ateljé med alla handverktyg samt elektiska och manuella drejskivor. En metallverkstad för smyckestillverkning och annat smått. En måleriavdelning med möjlighet att restaurera och måla om möbler och annat. En större snickarverkstad och plaståterbruksstation är på gång.

 

Återbruksbutik och Återvinningspunkt
öppnar inom kort

Till Magnetens Återbruksbutik kan du komma när du vill fynda second-hand eller bli av med något som du tröttnat på hemma så att det kan komma någon annan till glädje. Regeln är att det ska kunna tas i handen, såsom en väska eller en pall. Butiken är kontantfri och fungera genom byteshandel.

 

Återvinningspunkten fungerar som ett komplement till Återvinningscentralen för dig som bor i lägenhet, inte har tillgång till bil eller bara ska slänga mindre mängder avfall. Hit tar du dig bäst via kollektivtrafik, cykel eller gång då anläggningen inte är anpassad för biltrafik. Här lämnar du mindre mängder av de flesta typer av avfall, såsom förpackningar, farligt avfall, el-avfall, wellpapp, textil och batterier.

 

Lämna in verktyg

Har din arbetsplats verktyg som ni inte behöver mer? Eller kanske material så som möbler, textilier, trä och metall? Lämna in dem till Magneten så kommer de till användning igen!              

Magneten drivs av Hässleholm Miljö och RSFI som är ett projekt finansierat av Europiska socialfonden. Målet är att Hässleholm ska klättra uppåt i Avfallstrappan och öka återanvändningen i kommunen.

Sidan uppdaterades 2018-09-19 av Kenneth Englund

Navigera vidare:

Kontakt

Hässleholms kommun
Stadshuset
281 80 Hässleholm
Besöksadress och öppettider

Växel: 0451-26 70 00
Org.nr: 212000-0985
Kontakta kommunen

Sociala medier

Twitter
Facebook
Instagram
Youtube
Illustration över Hässleholms kommun
Illustration över Hässleholms kommun