Hässleholms kommun

Bli medlem i Markan

För att vara på Markan behöver du gå i årskurs 4 och uppåt. Markan kan ha konserter och evenemang som är öppna för allmänheten, men för att besöka Markans verksamhet på vardagar behöver du vara medlem.

Digitalt medlemskap genom Ungdomsappen

Du ansöker digitalt om att bli medlem hos Markan. Du blir då också en del av Mötesplats Ljungdala, Sösdala fritidsgård, Hästveda fritidsgård och den rullande husbilen.

Du har ditt medlemskap via Ungdomsappen. Den är ditt digitala medlemskort som gör att du är med gratis i våra fritidsverksamheter. När du är medlem kommer du att kunna använda en reklamfri app för att besöka din verksamhet, få information, checka in, låna saker, anmäla dig till aktiviteter, ta del av förmåner, boka lokaler, ställa eller svara på frågor med mera.

Vid varje besök på Markan scannar du en QR-kod så att ditt besök blir registrerat för att vi ska veta hur många som besöker Markan.

Godkänna trivselregler

När du registrerar dig behöver du godkänna våra trivselregler. Vi får tillgång till dina vårdnadshavares kontaktuppgifter, så att vi kan kontakta dem om vi behöver.

Så ansöker du

För att registrera dig laddar du ned Ungdomsappen. När du har gjort det följer du de här stegen:

 1. Registrera ditt konto
  För att registrera ett konto på Ungdomsappen.se klickar du på ”Registrera här”
  som finns under knappen ”Logga in”.
 2. Välj ålder och kön
  I nästa steg ska du först välja vilket kön du tillhör. Du kan ange kvinna, man eller annat kön. Därefter skriver du hur gammal du är.
 3. Välj kommun och verksamhet
  Nu väljer du vilken kommun du tillhör, alltså som du bor i. Efter det väljer du vilken verksamhet du tror att du kommer att besöka mest. Om du brukar besöka flera verksamheter väljer du den som du är oftast på.
 4. Välj "Registrera din profil"
  Det innebär att du kommer att kunna använda appen för att besöka din verksamhet, checka in, låna saker, anmäla dig till aktiviteter, boka lokal med mera.
 5. Information om dig
  Fyll i information om dig själv. Här skriver du in ditt telefonnummer och din e-postadess. Nu ska du också skriva ett lösenord. Spara lösenordet så att du inte glömmer bort det.
 6. Information om målsman (din förälder eller annan vuxen som har ansvar för dig)
  Om du är under 18 år fyller du i information om din målsman. Du skriver din målsmans personnummer med 12 siffror. När du skriver målsmans personnummer kan hen godkänna avtal och regler genom BankID.
 7. Godkänn avtalet
  I det sista steget godkänner din målsman vår integritetspolicy (avtal). Det gör hen antingen med eller utan BankID.

  Med BankID: Klicka på BankID. Öppna därefter appen BankID på din telefon för att godkänna.

  Utan BankID: Klicka på den undre knappen för att ladda ned dokumentet. Skriv ut dokumentet för att skriva under det. Därefter tar du en skärmbild och laddar upp bilden i appen. Om du inte har tillgång till en skrivare kan du hämta ett utskrivet avtal hos Markan.
 8. Nu har du skickat iväg din ansökan om medlemskap. När du gör ditt första besök i verksamheten granskar och godkänner personalen din ansökan för att den ska gå igenom. När din medlemsansökan blivit godkänd kan du börja använda appen!

 

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Uppdaterad: