Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakta Kommunen

Hässleholms kommun

Stadshuset
281 80 Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

Organisationsnr: 212000-0985

BG:866-3494

Kontakta Hässleholms Fritid

Väpnaregatan 13C
281 50 Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

Skicka meddelande till

Sport- och idrottsaktiviteter

  • Ingen giltig användare vald.

Hässleholms kommun erbjuder ett rikt fritidsutbud både för organiserad och spontan verksamhet. Det finns ca 450 föreningar med 200 olika verksamheter att välja mellan.

Uttagning till Malmö FF:s fotbollsakademi. Foto: Gunvor Borre.

Fritidsgårdar

I Vittsjö finns ett medborgarhus med en föreningsdriven fritidsgård. Föreningsdrivna fritidsgårdar och träffpunkter finns även i Hästveda, Sösdala och Tyringe.


Föreningsdrivna fritidsgårdar

Bada inne och ute

Hässleholms kommun har fem inomhusbad och ett friluftsbad. Simhallarna finns i Bjärnum, Hässleholm, Sösdala och Tyringe. Hässleholms simhall ligger i Qpoolen, den stora kombinerade anläggningen med idrottshall, bad och konferensmöjligheter.


Hässleholm har dessutom en varmvattenbassäng på Hässleholmsgården. Tyringes simhall finns i Tyrs Hov. I direkt anslutning finns en elljusslinga och ett skogsområde med många fina löp- och promenadslingor i ”Kurhotellskogen”. Under snörika vintrar ordnas härliga skidspår.


Kommunen är dessutom rik på badvänliga insjöar och det finns tio iordningställda badplatser. De mest kända är Luhrsjöbaden i Hästveda och Björkviken vid Finjasjön utanför Hässleholm. Vinslöv har ett tempererat friluftsbad som är öppet sommartid.


Bowling

Hässleholms kommun har tre bowlinghallar. Turbanhallen i Hässleholm med åtta banor, bowlinghallen i Tyrs Hov i Tyringe som har fyra banor och Zuperbowllänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i Hässleholm med åtta banor. Alla hallar har det senaste scoringsystemet som sköter poängberäkningen helt automatiskt och hallarna har också cafeteria. Zuperbowl har dessutom restaurang med fullständiga rättigheter.


Curling

I Hässleholms ishall finns möjlighet till att spela curling. Fritidsförvaltningen ansvarar för uthyrning av de tre banorna med totalt 48 stenar och full utrustning för sällskapscurling.


Discgolf

I Djupadalsparken i Hässleholm kan man spela discgolf. Totalt finns nio korgar med en total banlängd på 661 m. Discgolf, även kallad frisbeegolf, spelas med en disc (frisbee) där målet är att få så få kast som möjligt runt en bana.


Fiska

Sportfiske är populärt i Hässleholm. I de flesta vatten krävs dock fiskekort. Fritidsförvaltningen och turistbyrån har kartor över tillåtna fiskevatten och information om vilka bestämmelser som gäller.


Hässleholmsgården

Hässleholmsgården, med anor från 1500-talet, är ett friluftsområde som ligger i Hässleholms sydvästra utkant. Här erbjuds vandrarhem, varmvattenbad, bangolf, boule, elljusslingor, utegym och andra motionsaktiviteter. Till Hässleholmsgården förläggs en mängd olika arrangemang och utställningar.


Häst- och hundslingor

Hästsporten har många utövare i Hässleholms kommun. Vid Dalleröd på Hovdalafältet finns en ridslinga på 15 km och i närheten finns också en hundslinga. Hässleholm klassas som Sveriges hundtätaste kommun och har flera aktiva hundklubbar.


Ishallar

Ishallar finns dels i Tyrs Hov i Tyringe och dels på Österåsområdet. Österåshallen har en särskild barnbana för enbart allmänhetens åkninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och curling. Observera att det EJ går att hyra utrustning för skridsko.

 

Lovverksamhet

I samband med sportlovet ger fritidsförvaltningen årligen ut en sportlovskatalog. Den innehåller en sammanfattning på verksamheter som föreningar och kommunen anordnar under lovet. Varje sommar ordnas ett antal sommarläger i kommunen i form av simskolor, fotbollsskolor, prova-på-läger etc.


Mötesplats Ljungdala

Mötesplats Ljungdala är en öppen mötesplats för invånarna i stadsdelen Ljungdala i Hässleholm. Det spektakulära huset inbjuder till gemensamma aktiviteter med ett café som central plats. Det finns kök, mediatek och utrymme för gruppaktiviteter och verksamheter såsom språkcafé, kursverksamhet, temadagar, studiehjälp, föreläsning m m.


Skateboard

Skateboardramper finns i Tyringe, Bjärnum, Vittsjö, Sösdala, Vinslöv och Hästveda. Skateboardpark finns i stadsparken i Hässleholm.


Spela fotboll och idrotta

Österås IP i Hässleholm är huvudarena för fotboll. Inom Österåsområdet finns matcharena för fotboll, flera träningsplaner (både natur- och konstgräs), ridhus, bågskyttebana, hundklubbsanläggning, ishall och tennishall. På nyrenoverade Göingevallen finns fina allvädersbanor för friidrott.


Spela golf

Att kunna spela golf på promenadavstånd från Hässleholms centrum på 18-hålsbanan vid Hässleholmsgården är verkligen något unikt. I Ubbalt utanför Vittsjö och i Skyrup, söder om Finjasjön, finns också 18-hålsbanor. Bangolf spelas vid Hässleholmsgården, vid Möllegården i Tyringe, vid Bosarpasjön i Sösdala och i Vinslöv, som dessutom har en inomhusanläggning.


Styrketräna

Särskilda lokaler för styrketräning finns i alla tätorter i kommunen.


Vandra och paddla

16 mil av Skåneledenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster går genom kommunen. Längs vandringsleden finns ett stort antal lägerplatser. Finjasjöleden och Vieåleden erbjuder fantastisk natur. Längs med Finjasjöleden passerar man bland annat Sveriges äldsta boplats och en vacker spång genom en alsumpskog. På flera platser finns elbelysta motionsslingor. I Almaån, Verumsån, Rökeån och Hörlingeån samt i några av kommunens många sjöar finns kanotleder.

 

Hovdala Natur- och Vandringscentrumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster finns det en mängd olika leder och slingor.

 

Motionsslingan på Hässleholmsgården har nu blivit utökad med ett nytt milspår. Det nya spåret är markerad med mörkblå skyltning och har start och mål vid Hässleholmsgården. Genom naturen går milspåret för dig som vill röra dig under en lite längre sträcka. Det finns dessutom 2,5 respektive 5,0 km:s slingor.

 

Nya milspåret som pdfPDF (pdf, 3.5 MB)


Du når Hässleholms Fritid på

www.hassleholm.se/fritidskontoret

Sidan uppdaterades 2018-09-14 av Thomas Lindahl

Navigera vidare:

Kontakt

Hässleholms kommun
Stadshuset
281 80 Hässleholm
Besöksadress och öppettider

Växel: 0451-26 70 00
Org.nr: 212000-0985
Kontakta kommunen

Sociala medier

Twitter
Facebook
Instagram
Youtube
Illustration över Hässleholms kommun
Illustration över Hässleholms kommun