Kontakta Kommunen

Hässleholms kommun

Stadshuset
281 80 Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

Organisationsnr: 212000-0985

BG:866-3494

Kontakta Fritidskontoret

Besöksadress

Väpnaregatan 13C
281 50 Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

Skicka meddelande till

Idrottsanläggningar

  • Ingen giltig användare vald.

Våra idrottsplatser och idrottslokaler är till för alla: unga och äldre, föreningar och privatperson.

Vi har olika typer av idrottslokaler och idrottsplatser. Allt från små skolgymnastiksalar och utegym till fullstora hallar.


Vi hyr ut idrottsanläggningarna till föreningar, privatpersoner och företag. På dagtid har många av skolorna verksamhet i anläggningarna.


Boka idrottsanläggningar och lokaler

Hässleholm

I Hässleholm ligger kommunens huvudarena för fotboll, Österås IP. Inom området finns även flera träningsplaner, vissa med konstgräs, ridhus, bågskyttebana, hundklubbsanläggning, ishall och tennishall. Ishallen har en särskild barnbana för enbart allmänhetens åkning och curling.


Qpoolen i Hässleholm  är kommunens huvudanläggning för inomhusaktiviteter. I anläggningen ryms även en simhall, aerobiclokal och gym. 

 

På nyrenoverade Göingevallen finns fina allvädersbanor för friidrott samt en gräsplan som används till amerikansk fotboll.


Hässleholmsgården är ett friluftsområde som ligger i Hässleholms sydvästra utkant.
Här erbjuds en motionscentral med dusch och bastu, vandrarhem, varmvattenbad, bangolf, boule, utegym, elljusslingor och andra motionsaktiviteter.

Bjärnum

Bjärnums sim- och sporthall erbjuder simhall med barn- och övningsbassäng. I stora bassängen finns hopptorn. Inom anläggningen finns även ett fullutrustat gym, spinninglokal, sporthall, brottningslokal och en mindre gymnastikhall.
Längs Verumsvägen finns en idrottsplats med konstgräsplan.


Hästveda

I Hästveda inryms en sporthall, en gymnastikhall och ett gym under samma tak. Här finns även en idrottsplats.


Sösdala

Sösdala sporthall ligger vid Vannarödskolan, på genomfartsleden till Tjörnarp. I anläggningen finns förutom sporthall en aerobic-, brottnings- och bordtennislokal. I närheten finns även en idrottsplats.


Tyringe

I Tyrs Hov i Tyringe samlas flera olika aktiviteter, bland annat bowling, styrketräning och spinning. Här finns även en ishall där du kan spela ishockey, åka skridskor eller konståkning. I närheten ligger Tyrs Hage, en idrottsplats med löparbanor.

Vinslöv

I Vinslöv finns kommunens enda friluftsbad. Här finns också två fullstora sporthallar med pingislokal och gym samt en föreningsägd idrottsplats.


Vittsjö

I Vittsjö Medborgarhus finns en sporthall, teaterlokal, cafeteria och en fritidsgård. Här samlas personer oavsett ålder för gymnastik, styrketräning och föreläsningar. 


Vittsjö Idrottsparklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en anläggning för fotboll och friidrott.

Sidan uppdaterades 2020-03-11