Kontakta Kommunen

Hässleholms kommun

Stadshuset
281 80 Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

Organisationsnr: 212000-0985

BG:866-3494

Kontakta Fritidskontoret

Besöksadress

Väpnaregatan 13C
281 50 Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

Skicka meddelande till

Hallar och idrottsanläggningar

  • Ingen giltig användare vald.

Inom Hässleholms kommun finns flera sport- och fritids-anläggningar utspridda i de olika kommundelarna. De flesta drivs av kommunen men vissa anläggningar drivs av olika föreningar eller företag.

Actic gym i Hässleholm

För att boka lokal i någon av kommunens anläggningar vänder du dig till fritidskontoret.

Hässleholm

I Hässleholm ligger kommunens huvudarena för fotboll, Österås IP. Inom området finns även flera träningsplaner, vissa med konstgräs, ridhus, bågskyttebana, hundklubbsanläggning, ishall och tennishall. Ishallen har en särskild barnbana för enbart allmänhetens åkning och curling.


Qpoolen i Hässleholm  är kommunens huvudanläggning för inomhusaktiviteter. I sporthallen ryms 874 sittande åskådare. I anläggningen ryms även en simhall med egen hoppbassäng, aerobiclokal och gym. 

På nyrenoverade Göingevallen finns fina allvädersbanor för friidrott samt en gräsplan som används till amerikansk fotboll.


Hässleholmsgården, med anor från 1500-talet, är ett friluftsområde som ligger i Hässleholms sydvästra utkant.
Här erbjuds en motionscentral med dusch och bastu, vandrarhem, varmvattenbad, bangolf, boule, utegym, elljusslingor och andra motionsaktiviteter.


Turbanhallenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har åtta bowlingbanor. Hallen har det modernaste scoringsystemet som sköter poängberäkningen helt automatiskt.


Bjärnum

Bjärnums sim- och sporthall erbjuder simhall med barn- och övningsbassäng. I stora bassängen finns hopptorn. Inom anläggningen finns även ett fullutrustat gym, spinninglokal, sporthall, brottningslokal och en mindre gymnastikhall.
Längs Verumsvägen finns en idrottsplats med konstgräsplan.


Hästveda

I Hästveda inryms en sporthall, en gymnastikhall och ett gym under samma tak. Här finns även en idrottsplats.


Sösdala

Sösdala sporthall ligger vid Vannarödskolan, på genomfartsleden till Tjörnarp. I anläggningen finns förutom sporthall en aerobic-, brottnings- och bordtennislokal. I närheten finns även en idrottsplats.


Tyringe

I Tyrs Hov i Tyringe samlas flera olika aktiviteter, bland annat bowling, styrketräning och spinning. Här finns även en ishall där du kan spela ishockey, åka skridskor eller konståkning. I närheten ligger Tyrs Hage, en idrottsplats med löparbanor.

Vinslöv

I Vinslöv finns kommunens enda friluftsbad. Här finns också två fullstora sporthallar med pingislokal och gym samt en föreningsägd idrottsplats.


Vittsjö

I Vittsjö Medborgarhus finns ett av kommunens servicekontor. I huset finns även sporthall, teaterlokal, cafeteria och en fritidsgård. Här samlas personer oavsett ålder för gymnastik, styrketräning och föreläsningar. 


Vittsjö Idrottsparklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en anläggning för fotboll och friidrott.

På fotbollsarenan kommer det att spelas allsvensk fotboll även säsongen 2015. Den har nybyggd sittplatsläktare. Friidrottarna har fina möjligheter att utöva sina grenar på den nya friidrottsarenan med tartanbanor.


Sidan uppdaterades 2019-10-02

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar