Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakta Kommunen

Hässleholms kommun

Stadshuset
281 80 Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

Organisationsnr: 212000-0985

BG:866-3494

Kontakta Fritidskontoret

Besöksadress

Väpnaregatan 13C
281 50 Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

Skicka meddelande till

Vandringsleder och strövområden

  • Ingen giltig användare vald.

Packa fikakorgen och ta dig ut i naturen. Att tillsammans eller ensam ta sig iväg från stressen för att ta det lugnt är något som är betydligt enklare än vad många tror. Ett alternativ är Skåneleden som ringlar sig totalt 148 km genom kommunen.

Vieåleden, vandring

Promenad på Vieåleden. Foto: Mikael Gustafsson

Vandring

Finjasjöleden med Alslingan

Finjasjöleden är en vandring på 2 mil som sträcker sig runt en av Skånes största sjöar, endast 7 km söder om Hässleholms centrum. Med denna lättillgänglighet och närhet till naturen har Finjasjöleden fått stor popularitet hos våra besökare. Det är inte utmed hela leden man ser Finjasjöns blå vatten. Istället njuter man då av vackra skogar av ek och bok. De flesta sträckor utmed leden är lättframkomliga och lämpliga för vandrare med barnvagn eller rullstol och hjälpare.

 

Dammslingan som är 4 km lång, tar dig runt en skogssjö i ett spännande bokskogslandskap med vattenfall och raviner söder om Hovdala slott.


Hässleholmsgården, fungerar idag bl a som en motionscentral med tillgång till omklädning och bastu. Härifrån utgår belysta motionsspår på 2.5, 5.5 respektive 10.0 km. Viss sträckning sammanfaller med Skåneleden som på ett lämpligt sätt ansluter till Finjasjöleden.


Nya milspåret som pdfPDF (pdf, 3.5 MB)


Läs mer om vandringslederna i broschyren Hovdala Vandringscentrum som du kan bläddra i nedan.


​Lursjöleden Hästveda

Leden utgår från Lursjöbadets parkering och sträcker sig 13 km ut till området Vitsippan i Lur. Längs leden finns en vackert belägen rastplats med vindskydd


Vieåleden är en rundvandringsled på mellan 11-14 km i rik natur- och kulturbygd. Leden förbinder Skeingeborgs unika borgruin från medeltiden med Hörlinge ängar utemuseum och våtmark med Skåneleden i norr. Landskapet är varierat med odlingslandskap i söder och skogsmark i norr. Du vandrar på mindre stigar och skogsvägar och tar dig bland annat över Helge å på en dragflotte. Längs med leden kan du läsa mer om spännande natur- och kulturvärden på informationstavlor.


Status för flotten:
Flotten är tagen ur drift för säsongen.
Flotten läggs normalt i den 1 maj  tas upp 1 nov.


Sidan uppdaterades 2019-02-21 av Thomas Lindahl

Navigera vidare:

Illustration över Hässleholms kommun
Illustration över Hässleholms kommun