Kontakta Kommunen

Hässleholms kommun

Stadshuset
281 80 Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

Organisationsnr: 212000-0985

BG:866-3494

Kontakta Fritidskontoret

Besöksadress

Väpnaregatan 13C
281 50 Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

Skicka meddelande till

Discgolf

  • Ingen giltig användare vald.

Ny 18-håls discgolfbana vid Åhusfältet. En tuff bana med 18 långa hål som kräver mycket av spelaren. Besök Hässleholm Frisbeeförenings hemsida för info.

Frisbee

Så här ser ett "hål" ut i discgolf. Bilden är tagen i Djupadalsparken.

I Djupadalsparken i Hässleholm finns en discgolfbana som sträcker sig runt parken. Banan har nio korgar och total banlängd är 661 meter.

Nedan finns länk till scorekort med spelinstruktioner att ladda ner och skriva ut.

Discgolf (också kallat frisbeegolf) är en sport som spelas med en disc (frisbee). Målet är att spela en bana från början till slut med så få kast som möjligt. En bana består vanligtvis av 9 eller 18 hål och man har klarat ett hål när man har kastat discen i en discgolfkorg, även kallat kedjehål.

Sporten har många paralleller till traditionell golf men skiljer sig också på många punkter. Den främsta är att en disc till skillnad från en golfboll "lever" medan den flyger. Discen kan i luften förändra sin flygbana på ett helt annat sätt än golfbollen.

Discgolfen ställer inte heller samma krav på underlaget som bollgolfen. Om underlaget tillåter att utövaren har bra grepp med fötterna är det ofta tillräckligt bra för discgolf. Detta innebär att underlaget på discgolfbanor varierar stort från kortklippt gräsmatta, naturskog, ängsmark och i vissa fall sten.

Även kostnaden mellan sporterna är en stor skillnad. Discgolf är en mycket billig sport att utöva och det är lätt att komma igång. Nästan alla discgolfbanor runt om i världen är gratis att spela och en disc i absolut världsklass kostar ungefär hundra kronor.

Enbart i Sverige finns det mer än 20,000 utövare men inte mer än 500 har tävlingslicens och deltar på professionellt arrangerade tävlingar.

Sidan uppdaterades 2015-08-28