Kontakta Kommunen

BG:866-3494

Kontakta Fritidskontoret

Väpnaregatan 13C

Vad gör vi för att begränsa spridningen av covid-19?

För att vi ska kunna hålla friluftsbadet öppet i sommar måste vi tillsammans hjälpas åt att begränsa spridningen av covid-19. Det gör vi genom att visa hänsyn och ta hand om varandra. Grunden är att om du inte känner dig helt frisk ber vi dig stanna hemma tills du känner dig helt symptomfri.

För dig som besökare att tänka på:

• Kom gärna ombytt då tillgången på omklädningsutrymmen och duschar är begränsade.
  • Använd uteduschen innan du hoppar i bassängerna.
  • Hålla avstånd till övriga sällskap.
  • Stanna hemma om du inte känner dig helt frisk.
  • Tvätta händerna ofta och noggrant. Handsprit finns tillgängligt på anläggningen.
  • Håll dig informerad om särskilda rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.

Vilka insatser gör vi?

• Det finns separat ingång respektive utgång till anläggningen.
  • Vi har höga krav på vattenkvaliteten och tar nu extra vattenprover för att säkerställa detta.
  • Mer frekvent städning i omklädningsrum, toaletter och andra utrymmen.
  • Utökad skyltning med påminnelser om att hålla avstånd etcetera.
  • Handsprit finns tillgängligt på anläggningen.

Det är viktigt att vi alla följer Folkhälsomyndighetens information och rekommendationer.

Folkhälsomyndighetens information om covid-19 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Allmänna sammankomster och offentliga tillställningar lyder under ordningslagen, medan badanläggningar följer pandemilagen. I övrigt gäller ett egenansvar precis som i butiker, i kollektivtrafiken med mera vilket innebär att vi alla måste hjälpas åt och visa hänsyn till varandra.