Kontakta Kommunen

Hässleholms kommun

Stadshuset
281 80 Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

Organisationsnr: 212000-0985

BG:866-3494

Kontakta Fritidskontoret

Besöksadress

Väpnaregatan 13C
281 50 Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

Skicka meddelande till

Båt och kanot

Är du sugen på att paddla och behöver hyra en båt eller kanot? I Hässleholms kommun finns det gott om vatten i både sjöar och åar. Däremot finns det inga uppmärkta leder med faciliteter och kringservice. Tänk på att det är allemansrättens regler som gäller för vistelse på sjön och i åar.

Två personer paddlar kanot på en sjö.

Paddling på Finjasjön. Foto: Sven Persson/swelo.se

Hyra båt och kanot

Om du vill paddla eller fiska i en sjö finns möjligheter att hyra båt eller kanot på några olika platser i Hässleholms kommun.

Hyra båt och kanot Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Båtplats

Du som har båt och vill hyra båtplats i Finjasjön kan göra det via Tormestorps båtklubb. 


Paddla kanot

I Hässleholms kommun finns inga uppmärkta kanotleder med service och faciliteter utmed sjön/ån, och det finns därför ingen skötselplan. Vill du paddla ändå gör du det på egen risk och du bör ta hänsyn till reglerna i allemansrätten som innebär att du inte får störa och inte förstöra! Ta hänsyn till djur, natur och markägare! Eventuell matsäck äter du lämpligen bäst i kanoten.

Allemansrätten - Inte störa och inte förstöra Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Almaån

Lämpligt kanotvatten från Mölleröds slottsruin i Finja fram till Helge å vid Knislinge. Sträckan fram till Algustorps kvarn är mer lämplig för familjepaddling.


Lillasjö-Helgeå-Osbysjön

Du paddlar via Vittsjön, Vieån och Skeingesjön. Sjösystemet i Vittsjöområdet är lite enklare. Efter Gundrastorps kvarn ökar svårighetsgraden och du möts av flera steniga forsar.  Sträckan från bron i Verum till Vieåns utlopp i Helgeå är fågelskyddsområde och du får inte paddla här mellan den 1 mars och den 30 juni.


Rökeån

Turen är lämplig vid högt vattenstånd och för dig som är van vid att paddla. Ån är både stenig och strid, men erbjuder en fantastisk natur, speciellt genom området vid Vedema.

Sidan uppdaterades