Kontakta Kommunen

Hässleholms kommun

Stadshuset
281 80 Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

Organisationsnr: 212000-0985

BG:866-3494

Kontakta Fritidskontoret

Besöksadress

Väpnaregatan 13C
281 50 Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

Skicka meddelande till

Idrottsanläggningar

Allmänna råd från Folkhälsomyndigheten och pandemilagen gäller tills vidare.

Du ska fortfarande undvika att trängas med andra. Vi har kvar maxantalet besökare för respektive lokal.

Hässleholms kommun har ett rikt föreningsliv och ett brett utbud av möjligheter att utöva sport och idrott, lek och friluftsliv. Våra idrottsplatser och idrottslokaler är till för alla - unga och äldre, föreningar och privatpersoner.

Österås fotbollsplan i kvällsljus

Österås fotbollsplan i Hässleholm.

Våra idrottsanläggningar

I Hässleholms kommun finns många olika typer av idrottslokaler och anläggningar - allt från små skolgymnastiksalar och utegym till fullstora idrottshallar och planer. Du kan hyra dessa åt en förening, företag eller för privata sammankomster.


I bokningslänken och i listan längre ner på sidan hittar du information om möjligheter som står till buds på alla orter i kommunen. När du hittat en lokal som verkar lämplig för ditt behov söker du tillgängligheten i bokningslänken nedan.


Notera att många av skolorna har verksamhet i anläggningarna under dagtid.


  • Österås idrottsplats

Besöksadress: Hövdingegatan 16

Telefon: 072-389 87 70

Österås idrottsplats är kommunens huvudarena för fotboll. Inom området finns sju gräsplaner, en grusplan och två konstgräsplaner. Belysning finns på A- och B-planen samt på grusplanen och konstgräsplanerna. Huvudarenan har en sittplatsläktare med cirka 800 platser.


Tennishall

Hässleholms Tennisklubb huserar i tennishallen som har fyra banor. Genom samarbete med andra tennisföreningar i kommunen nyttjas hallen dagligen från morgon till kväll.


Ishall

I ishallen finns två banor, en fullstor rink (60 x 30 meter) med läktare för 1 000 åskådare och en mindre rink (30 x 30 meter) som är avsedd för allmänhetens åkning och viss teknikträning för barn. Här kan man även spela curling. Den sammanlagda isytan är en av de största i Skåne.

Ishallar


Fler sporter

På området runt Österås finns en ridanläggning, bågskyttebana, anläggning för brukshundar samt flera klubbstugor.


  • Qpoolen

Besöksadress: Östra Hagagatan 2
Telefon reception: 0451-26 82 21 eller 0451-26 82 23.

Qpoolen centralt i staden är kommunens huvudanläggning för inomhusaktiviteter. På anläggningen finns sporthall, simhall, aerobiclokal och gym.


Sporter och utställningar

Hallen är lämplig för alla typer av inomhussporter och utställningar. Golvytan är 42 x 30 meter och det finns plats på läktarna för 900 sittande. Vid konferenser och konserter rymmer hallen 2 000 sittande.


Simhallen

På anläggningen finns en 25-meters bassäng med sju banor för motion, träning och tävling, en hoppbassäng samt en rekreationsavdelning med ångbastu, massagepool och kallpool.

Qpoolen simhall, öppettider och priser Öppnas i nytt fönster.


  • Göingevallen

Besöksadress: Esplanadgatan

Här finns allvädersbanor för friidrott samt en gräsplan som används till amerikansk fotboll.


  • Hässleholmsgården

Besöksadress: Hovdalavägen 303

Hässleholmsgården ligger med gångavstånd till centrum, cirka 2 kilometer. Här finns ett friluftsområde och motionscentral med omklädningsrum, dusch och bastu. Det finns också ett vandrarhem, varmvattenbad (främst för föreningar och remissgrupper), bangolf, boule, utegym, motionsspår och elljusslingor samt en del andra motionsaktiviteter. Motions-spåren ansluter till Skåneleden och de populära vandringslederna på Hovdala Vandringscentrum.


De lokaler på Hässleholmsgården som går att hyra är huvudbyggnaden, södra och norra flygeln, vagnslidret, museibyggnaden samt varmvattenbadet.

Motionscentralen på Hässleholmsgården

Varmvattenbadet Hässleholmsgården Öppnas i nytt fönster.


  • Jacobsskolans sporthall

Besöksadress: Stobyvägen, infart Spångatan

En stor del av innerstadens handboll och innebandy spelas här. Hallens spelyta är 40 x 20 meter och har ett nylagt golv som är linjerat för innebandy, handboll, basket, badminton och tennis. Här finns fyra omklädningsrum.


  • Linnéskolans sporthall

Besöksadress: Röingegatan, vid Qpoolen

Hallens spelyta är 18 x 36 meter och hallen är delbar. Golvet är linjerat för badminton, handboll och volleyboll. Här finns fyra omklädningsrum.


  • Tekniska skolans sporthall

Besöksadress: Stobygatan

Hallens spelyta är 36 x 18 meter och hallen är delbar. Det finns linjemarkeringar för basket, volleyboll, tennis, handboll och badminton. Här finns fyra omklädningsrum.


  • T4-skolans sporthall

Besöksadress: Finjagatan 27

T4-hallen i Hässleholm är en nybyggd sporthall med fullmåttet 42 x 22 meter. I direkt anslutning ligger en danslokal och en föreningslokal. Hallen är särskilt lämpad för innebandy.


  • Läredaskolans sporthall

Besöksadress: Stobygatan 19

Hallen har måttet 44 x 24 meter. Den används i huvudsak till handboll.

Bjärnums simhall

Besöksadress: Sågverksgatan 1

Telefon: 0451-26 60 60

I Bjärnums simhall finns en 25-metersbassäng med fyra banor som används för motion och träning. Lekbassängen och babybadet med djur som sprutar vatten, är populära inslag i simhallen för de allra minsta. Det finns också hopptorn, bubbelpool, ångbastu och gym.

Bjärnums simhall


Bjärnums sporthall

Besöksadress: Norra vägen 43

Telefon: 0451-26 60 62

Sporthallen är byggd ihop med simhallen. Den har nytt ljust golv med en spela på 40 x 20 m med en liten läktare som rymmer cirka 200 personer. Hallen är delbar och linjerad för handboll, innebandy, badminton, tennis och volleyboll. Det finns fyra omklädningsrum. På anläggningen finns också ett fullutrustat gym, spinning-, aerobic- och brottningslokal.

Bjärnum sim- och sporthall Öppnas i nytt fönster.

 

Bjärnums idrottsplats

Besöksadress: Verumsvägen

En idrottsplats med konstgräsplan.

Hästveda sporthall

Besöksadress: Östergatan 2

Telefon: Föreståndare Anders Troedsson 0709-717 997

Sporthallen ligger på skolområdet strax bakom torget. Hallens spelyta är 40 x 20 meter och kan delas. Det finns en läktare med plats för cirka 200 personer. Hallen är linjerad för handboll, innebandy, badminton, tennis, basket och volleyboll. I samma byggnad finns också en mindre hall med måtten 24 x 12 meter samt en brottarlokal med måtten 18 x 12 meter.

Sösdala sporthall

Besöksadress: Slottsgatan

Telefon: Föreståndare Sven Eryd 0451-26 60 74

Sporthallen ligger vid Vannarödsskolan och har en spelyta på 40 x 20 meter. Det finns fyra omklädningsrum. Vid stora arrangemang går det även att utnyttja simhallens omklädningsrum (simhallen är för närvarande stängt på grund av renovering). Hallen är linjerad för handboll, badminton, innebandy, tennis och volleyboll. Läktaren har plats för cirka 300 personer. På anläggningen finns också en aerobic-, brottnings- och bordtennislokal.

Tyrs Hov - en multiarena

Besöksadress: Paradisgatan 32-38

Anläggningen Tyrs Hov mitt i Tyringe är ortens stolthet och sportcenter med allt under ett och samma tak. Här finns ett brett utbud av idrottsmöjligheter och aktiviteter som passar hela familjen. Du kan till exempel bada, bowla, styrketräna, köra ett spinningpass eller åka skridskor. Tyrs Hov ligger i ett naturskönt område med flera fina motionsspår i Sanatorieskogen och Bödkaredalen för såväl löpträning som sköna promenader.


Sporthall

Telefon föreståndare: 0451-26 60 75

Sporthallen är till för allroundanvändning och många olika sporter såsom badminton, basket, handboll, innebandy, volleyboll och gymnastik. Spelytan är 40x20 m och hallen är delbar. Det finns fyra omklädningsrum med möjlighet till ytterligare omklädningsrum vid stora arrangemang. Här finns också brottar-, spinning- och klubbrum att hyra. Cafeterian har öppettider anpassade till arrangemangen i hallen.

Boka tider i hallen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Simhall

Telefon: 0451-26 60 76

Tyrs Hovs simhall har en 25-metersbassäng med fyra banor för motion, träning och tävling. Här finns också en plaskbassäng för bebisar och lekbassänger för barnen. en kallpool, bubbel-/massagepool och en lekbassäng med rutschkana. Kallpool, massagepool, rutschkana, ångbastu och lekbassänger för barnen.

Tyrs Hovs simhall Öppnas i nytt fönster.


Ishall

Telefon: 0451-26 60 77

Här tränar föreningar både konståkning och ishockey men det finns även möjlighet för allmänheten att åka skridskor under vissa tider. Vid allmän åkning är banan avdelad där ena halvan är avsedd för träning med puck och klubba. 

Ishallen har en fullstor rink med plats för 2500 åskådare fördelat på över 680 sittplatser och resten ståplatser.

Tyrs Hovs ishall


Motionsspår

Invid Tyrs Hov finns mjuka och löparvänliga slingor för både elitidrottaren och motionären. Närmast anläggningen i Bödkaredalen och Paradiset finns en 2-kilometersslinga som är elbelyst året om. Övriga slingor på 5, 7 och 10 kilometer slingrar sig fram i Sanatorieskogen i skånsk bokskog.

Karta över Sanatorieskogen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Bowling

Telefon: 0451 - 563 32
Här kan du bowla på fyra banor med det senaste scoringsystemet som automatiskt sköter poängberäkningen. Bowlingen sköts av Turbanhallen som också har en kafeteria i anläggningen.


Styrketräning

Det finns ett gym på Tyrs Hov för dig som vill styrketräna.

Öppettider och priser för styrketräning Tyrs Hov

Vinslövs sporthallar

Besöksadress: Vannebergavägen 34

Telefon: Föreståndare Krister Svensson 0709-717 991

Sporthallen ligger vid Furutorpsskolan vid östra infarten till Vinslöv från väg 21. Den gamla hallen är 40 x 20 meter och kan delas. Här finns ingen läktare, men det finns möjlighet att placera ut ett hundratal stolar.


Den nya hallen har en spelyta på 40 x 20 meter med ljust parkettgolv. Läktaren har plats för cirka 400 personer. I hallen finns en cafeterialokal med kök.


Till sporthallarna hör sex omklädningsrum. Båda hallarna är linjerade för basket, handboll, innebandy, badminton, tennis och volleyboll samt är utrustade för tävlingsgymnastik. 


Vinslövs friluftsbad

Besöksadress: Troed Nelsongatan 15

Telefon: 0451-26 82 24

I Vinslöv ligger kommunens enda friluftsbad som endast är öppen på sommaren. Här finns en 25-metersbassäng med en undervisningsavdelning och en mindre barnpool. Här finns en lekplats och kiosk.

Vinslövs friluftsbad

Vittsjö sporthall

Besöksadress: Hårsjövägen 9

Telefon: 0451-26 60 88

Sporthallen i Vittsjö är en del av Medborgarhuset. Hallen har 40 x 20 meter spelyta och kan delas. Hallen är linjerad för handboll, innebandy, tennis, badminton och volleyboll. Det finns fyra omklädningsrum. I hallen finns en mindre läktare med plats för cirka 200 personer. På plan 2 finns en cafeteria som kan hyras.

Sidan uppdaterades