Hässleholms kommun

Hässleholmsgården

Välkommen till en unik herrgård med anor från 1500-talet som gett sitt namn åt staden. Här finns vandrings- och elljusspår i naturskönt område, bangolf, bad, utegym, boule och vandrarhem. Anläggningen är en populär mötesplats för alltifrån större arrangemang och event till mindre tillställningar, möten och festligheter.

Platsen för stadens historia

August Ehrenborg, ägare till Hässleholmsgården i mitten på 1800-talet, skänkte delar av sin mark för att stambanan mellan Malmö och Nässjö skulle bli verklighet. Här byggdes också Hässleholms järnvägsstation som fått sitt namn efter gården. Byggnaderna i den historiska och natursköna miljön är från slutet av 1700-talet till mitten på 1800-talet.

Gammal herrgårdsbyggnad i ljusgul puts som är huvudbyggnaden på Hässleholmsgården.

Mötesplats för utomhusaktiviteter

Anläggningen är idag en populär mötesplats för större utomhusarrangemang såsom konserter, utställningar, motionsevenemang och liknande. Byggnader och gräsytor ligger vackert inramade av bokskog, bara 2 kilometer från Hässleholms centrum med handel, centralstation och annan service.

Platsen är en lättillgänglig arena för en mängd årligen återkommande evenemang såsom Kennelklubbens utställningar, Snapphanerallyt, Power Meet, musikfestivaler och lokala sportarrangemang.

Populär motionscentral

Hässleholmsgården fungerar också som motionscentral med flera motionsspår (2,5 / 5,5 samt 10 kilometer), utegym, lekplats samt dusch- och omklädningsmöjligheter med bastu. Motionsspåren ansluter till vandringslederna på Hovdala Vandringscentrum och här finns möjligheter till övernattning i vindskydd.

På anläggningen finns en välbesökt minigolfbana och boulebana. I en av byggnaderna ryms ett varmvattenbad och vandrarhem.

Öppettider för dusch och omklädning

Arrangemang inomhus

Du kan boka lokalerna på Hässleholmsgården för utställningar, mässor, konferenser, sammanträden och privata arrangemang, såsom bröllop och högtidsdagar. Välj mellan huvudbyggnaden, södra flygeln, vagnslidret eller museibyggnaden. Ett populärt arrangemang varje år här är Skånejul, Hushållningssällskapets julmarknad. Du kan även boka varmvattenbadet för rehabträning eller skön avkoppling.

Mer information

Du hittar mer detaljer och information om de olika lokalerna och ytorna utomhus genom att klicka på länken nedan "Gör en bokningsförfrågan".

Så här bokar du

Du gör en bokningsförfrågan direkt via länken nedan. För enklare hantering ser vi gärna att du registrerar dig som användare först - klicka på Registrering i menyraden överst på bokningssidan. När du fått inloggningsuppgifter väljer du önskad lokal och skickar oss din förfrågan.

Priser och regler

Du måste vara minst 18 år för att boka och vara ansvarig för lokal, nycklar och taggar.

Ta noga del av de hyresvillkor och ordningsregler som gäller för dig som hyresgäst, se länken här nedan:

Vi behandlar din bokningsförfrågan inom två-tre arbetsdagar och återkommer med bokningsbesked till din e-post.

Taxor, avgifter och uthyrningsbestämmelser Pdf, 618.7 kB.

För frågor kring din bokning, priser med mera går det bra att kontakta oss med e-post:
lokalbokning.fritid@hassleholm.se

Hämta nycklar och taggar

Du får information om var du hämtar nyckel och tagg till lokalen i boknings-beskedet. Har du frågor kring nycklar och taggar är du välkommen att kontakta oss med e-post:
fredrik.jansson@hassleholm.se

Kontakt och adress

Telefonnummer: 0451-26 82 31 eller 26 82 33

Besöksadress: Hovdalavägen 303, Hässleholm

 

Bangolf

Bangolfanläggningen på Hässleholmsgården drivs av Sjövikens IF. Du hittar information om priser och öppettider på deras hemsida.


Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: