Hässleholms kommun

Tekniska förvaltningen

Besöksadress

Bokebergsgatan 5
Hässleholm

Telefon: 0451-26 83 02

 

 

Postadress

Hässleholms kommun

Tekniska förvaltningen
281 80 Hässleholm

Skicka meddelande till

Förändringar i trafiken vid Hässleholm C

  • Ingen giltig användare vald.

Under 2017 har byggarbetet i Hässleholms centrum påverkat trafiken i staden. Från och med den 10 december börjar trafiken att gå som vanligt igen. På denna sida kan du läsa mer om vilka förändringar det innebär. Tack för att du är extra uppmärksam på aktuell trafikskyltning.

Järnvägsgatan öppen för trafik

Från och med söndagen den 10 december är Järnvägsgatan åter öppen för trafik. Nytt är att den allmänna trafiken enkelriktas mellan Tingshusgatan och Andra Avenyen med trafik i södergående riktning längs Järnvägsgatan. Här är det förbud mot att stanna och parkera, istället finns plats för att hämta och lämna längs Magasinsgatan på andra sidan av stationen.


Bussar, taxi och varutransporter får lov att köra i båda riktningarna längs Järnvägsgatan, alltså även i norrgående riktning.


Nya busshållplatser vid Hässleholm C

Regionbussarna flyttar tillbaka till ordinarie hållplatser längs Järnvägsgatan från och med den 10 december. Stadsbussarna kommer avgå från samma hållplatser som regionbussarna utanför stationsbyggnaden. Stadsbussarna kommer också avgå från det nya hållplatsläget utanför Hässleholm Kulturhus längs Järnvägsgatan. Läs mer om förändringarna i busstrafiken och sök din resa på Skånetrafikens webbplats.länk till annan webbplats


Taxi

Taxiplatser finns längs Magasinsgatan samt inne på 24-timmarsparkeringen. Det finns även en taxiplats utanför Hässleholm Kulturhus längs Järnvägsgatan.


Cykelparkering

Det finns nya cykelparkeringar längs Järnvägsgatan, både mittemot Hässleholm Kulturhus och vid korsningen mot Tingshusgatan. Du hittar även nya cykelparkeringar längs Första Avenyen.

Sidan uppdaterades 2019-02-25 av Annika Johansson