Hässleholms kommun

Cykelvägar och kartor

Vi vill att fler ska välja att cykla, både till jobbet och på fritiden. Hässleholms kommun arbetar för en säkrare trafikmiljö, för att underlätta för cyklister och för att öka cykeltrafiken. Genom att cykla får du gratis motion, du bidrar till bättre luft och gör att det blir mindre trängsel i trafiken.

Hässleholms Cykelkarta

Med hjälp av cykelkartan kan du hitta lämpliga cykelvägar i kommunen och se hur olika stadsdelar är sammanbundna.

Cykelkarta över Hässleholm Länk till annan webbplats.

Trevliga cykelturer

Ta cykeln och upptäck området runt Hässleholm. Både Göingeturen och Norra Skogsrundan passerar flera av traktens utflyktsmål och turerna går mestadels på vägar med mindre trafik. Tänk på att vara uppmärksam när du ska korsa de större riksvägarna!

Tips på cykelturer Länk till annan webbplats.

Skåne storsatsar på cykling

Region Skåne arbetar för att stärka Skåne som cykelregion, främja cykelkulturen och bli en plats där cykeln är det enkla valet för kortare resor. I Skåne görs många insatser för att det ska bli lättare och säkrare att cykla. Genom att förbättra vardagscyklingen för många skåningar finns förhoppningar att fler ska välja cykeln för sina resor.

Cykling Region Skåne Länk till annan webbplats.
Interaktiv karta med Region Skånes cykelvägsplan Länk till annan webbplats.

Så sköter vi gång- och cykelvägar

Vi maskinsopar våra gång- och cykelvägar två gånger om året, en gång på våren och en gång på hösten. Under höst och vintersäsong håller vi gång- och cykelvägar säkra genom att ta bort hala löv, halkbekämpa och snöröja.

Cykla och gå på vintern - använd reflex

Syns du när det är mörkt? Använd lampor, reflexer och reflexväst så syns du bra. Att rusta dig själv och din cykel med reflexer och lyse är livsviktigt. Tänk på att cykla och gå försiktigt. Reflexer har en livslängd på ungefär tre år, sedan behöver den bytas ut.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: