Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

Om webbplatsen

Hässleholms kommuns webbplats är en viktig kanal för kommunens information och service. Den underlättar kommunikationen mellan kommunens medborgare, tjänstemän och förtroendevalda och skapar förutsättningar för kvalitet och effektivitet i vår kommunala verksamhet.

Uppdaterad webbläsare

Vi rekommenderar att du använder senaste versionen av din webbläsare. Har du en äldre version kan det vara svårt att utnyttja funktionerna vi erbjuder på vår webbplats.

En webbplats för alla

Vi vill att vår webbplats ska göra vardagen enklare för dig som besökare. Du ska hitta informationen du söker och kunna utföra dina ärenden på tider som passar dig. Det ska vara lätt att kontakta oss på kommunen. Vi anstränger oss hela tiden för att göra vår service smartare och mer tillgänglig här på hassleholm.se.


Tillgänglighetsanpassning

Vid en dator kan du lätt anpassa teckenstorlek på sidorna i din webbläsare. I de flesta moderna webbläsare gör du det genom att

  • håll ner ctrl-tangenten och snurra hjulet på din datormus,
  • använd ctrl-tangenten tillsammans med + eller -,
  • på en Mac använder du cmd-tangenten tillsammans med + eller -.


Vi försöker anpassa så att du som använder talsyntes ska få en fungerande webbplats. Detta arbete pågår ständigt. Alla bilder och länkar har tydliga ALT-texter, alternativtexter.


För tillfället har vi inte möjlighet att erbjuda översättningar av hassleholm.se till teckenspråk, men om du behöver få information på teckenspråk är du välkommen att kontakta oss. Du kan också beställa tolk via Region Skåne.

Beställ tolk via 1177 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

E-post till Kontaktcenter

Telefon till Kontaktcenter 0451-26 70 00.


Lyssnafunktionen ReadSpeaker

Vi använder text-till-tal-tjänsten ReadSpeaker. Tjänsten läser upp texten på sidorna. Med uppläst text blir det lättare att förstå innehållet och webbplatsen blir mer tillgänglig.

Information om lyssnafunktionen ReadSpeaker


Översättning

På hassleholm.se använder vi Googles översättningsfunktion, Google translate. Googles funktion översätter hela webbplatsen till valfritt språk på några sekunder. Översättningen görs av en maskin, vilket innebär att man ibland inte får en komplett översättning. 


Hässleholms kommun ansvarar inte för eventuella felaktigheter i översättning som utförts av en utomstående part. Endast den svenska texten är att betrakta som kommunens officiella text. Denna översättningsmöjlighet ska betraktas som en hjälp och service för besökare som inte behärskar svenska språket.


Dela information

Med hjälp av delningslänkarna längst ner på sidan kan du enkelt dela med dig om information, nyheter och tjänster från hassleholm.se. För att dela krävs det att du har ett konto hos den webbplats du delar informationen till.


Om du vill länka till hassleholm.se ber vi dig att öppna webbplatsen i eget fönster och inte inom några ramar. Länka inte genom att göra Hässleholms kommuns logotyp klickbar. På så sätt undviker vi tveksamheter om vem som är ansvarig för informationen på den webbsida där länken placeras.


Tyck till om webbplatsen

Har du synpunkter eller förslag på hur vi förbättrar webbplatsen eller sidan du läser? Vi vill gärna höra vad du tycker. Välkommen att kontakta oss.

Berätta vad du tycker om webbplatsen


Hitta på webbplatsen

  • För att hitta det du söker navigerar du med hjälp av våra ämnesområden i sidhuvudet och i menyerna.
  • Du hittar även snabblänkar med populära sidor under navigeringslisten Hitta direkt på startsidan.
  • Överst på sidan hittar du en webbplatskarta och en A-Ö-lista som ger dig överblick av webbplatsen.


Sökförslag i sökrutan

Du hittar lätt information genom att använda sökrutan. När du söker får du sökordsförslag och en uppdelning av sökträffar på flera sidor. Sökmotorn uppdateras kontinuerligt och så fort vi har publicerat en sida kan du söka efter den. Sökordet du har valt markeras med fet stil i dina sökträffar som sorteras efter poäng och relevans.


Responsiv design

Hassleholm.se har en responsiv, följsam, design. Du ser exakt samma webbplats och innehåll oavsett om du använder en dator, mobil eller pekplatta; skillnaden är att designen anpassar sig efter surfverktyget.


Teknisk information

Vi publicerar hassleholm.se i webbplattformen Sitevision.

Hassleholm.se ser du allra bäst i en modern webbläsare som har stöd för moderna standarder. Äldre webbläsare visar samma innehåll på sidan, men designen kan visas annorlunda.


Dokument

I de fall vi har pdf-filer på webbplatsen, öppnar du dem i Adobe Reader. Adobe Reader är gratis och du laddar enkelt ner programmet på Adobes hemsida.

Adobes hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


Kontakta oss

Välkommen att hör av dig till årt kontaktcenter.

0451-26 70 00

E-post Kontaktcenter

Sidan uppdaterades