Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

Åtgärder inom LSS och socialpsykiatri

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

En del personer med funktionsnedsättning tillhör de riskgrupper som är extra utsatta vid smittspridning. Omsorgsförvaltningen följer rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och smittskydd Skåne.

Stöttecenter

För att minska risken för smittspridning av coronaviruset kommer Stöttecenter att stänga för fysiska besök för en tid.


Verksamheten tar fortfarande emot telefonsamtal dygnet runt.öppnas i nytt fönster

Träffpunkter och dagverksamhet

För att minska risken för smittspridning av coronaviruset kommer träffpunkterna Ljusglimten och Wemind att hålla stängt för en tid.


Dessutom har dagverksamheten på Lyckåsa stängt sin verksamhet för en tid.

FSS-fritid

För att minska risken för smittspridning av coronaviruset kommer inga gemensamma aktiviteter att anordnas för en tid. Detta berör brukare inom LSS.


Vid frågor kontaktas enhetschef på 0451-26 81 32.

Besök på boenden

För att minska risken för smittspridning av coronaviruset och skydda personer som tillhör en riskgrup avråder Hässleholms kommun starkt från besök på boenden. Gällande de boende med enbart personer i riskgrupp råder en stark rekommendation att införa besöksförbud.

 

Personalen kommer i möjligaste mån att hjälpa till med att arrangera digitala möten, exempelvis via Messenger, för att tillgodose behovet av sociala kontakter.


Om du som anhörig har frågor kontaktar du chefen för det aktuella boendet.

Rekommendationer för inköp av livsmedel

Vissa matbutiker har utökat sina öppettider till dig som tillhör en riskgrupp och några erbjuder hemleverans av matvaror. Vissa restauranger i kommunen erbjuder utkörning av mat.


Listan över vilka matbutiker och restauranger som kan hjälpa dig uppdateras löpande.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hässleholms kommun behöver dig

Omsorgsförvaltningen söker medarbetare till verksamhetsområdet funktionsnedsättning stöd och servie. Läs mer och sök jobben!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Frågor och svar

På grund av patientsekretessen kan Hässleholms kommun inte kommunicera kring enskilda sjukdomsfall. De som eventuellt behöver bli informerade, blir kontaktade direkt av smittskydd Skåne.

Skånetrafiken vidtar åtgärder för att minska risken för smittsprdning vid sjuk- och serviceresor. Dels inför Serviceresor ensamresor, vilket innebär att i mån av plats kommer serviceresekunder nu resa ensamma i fordonen. Beslutet gäller från och med nu fram till 25 april, men kan komma att förlängas.

 

Dessutom inför Serviceresor sjukresor för drive-in-provtagning. Det är så kallade provtagningsresor som innebär att serviceresekunden transporteras till vårdinrättningar där personalen går ut och genomför provtagning i fordonet. På detta sätt så slipper kunden gå in i väntrum och kan sedan snabbt åka hem igen. Det är en tidsbegränsad åtgärd för att skydda kunder i riskgrupper och minska smittspridningen.

 

Läs mer om åtgärderna på Skåentrafikens hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterades 2020-04-06