Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

Så påverkas våra verksamheter

 • Ingen giltig användare vald.
 • Ingen giltig användare vald.

Coronavirus covid-19 påverkar kommunens verksamheter på olika sätt. Här listar vi aktuella förändringar. Sidan uppdateras regelbundet men det finns risk för att allt inte redovisas här. Därför är det viktigt att du även aktivt tar del av respektive verksamhets information.

Barn och utbildning • Barn som har avgiftsfri placering i allmän förskola har möjlighet att komma tillbaka till sin förskola från och med den 4 maj. Samtidigt ber vi vårdnadshavare med barn i allmän förskola, föräldralediga eller arbetssökande att hålla barnen hemma så mycket som möjligt. Anledningen är att minska smittspridningen och för att personalen på våra förskolor ska räcka till. Barnet behåller sin plats på förskolan och därför blir det ingen reducering i avgiften för den som betalar för platsen.


 • Kulturskolan startar viss verksamhet från och med den 4 maj. Lärarna kommer att informera respektive elev om hur undervisningen ska fungera
  Kulturskolan


 • Öppna förskolan kommer att ha vissa utomhusaktiviteter på prov med start den 4 maj
  Öppna förskolan


Äldreomsorg


Feriearbeten

 • Färre ungdomar erbjuds feriearbete i år. De cirka 40 platser som kommer tillsättas, lottas ut till dem som sökt och är födda 2003, den årskull som prioriteras i år.
  Om feriearbetenlänk till annan webbplats


Medborgarservice

 • Medborgarservicen på biblioteken i Vinslöv, Sösdala, Tyringe, Hästveda, Bjärnum och Vittsjö är pausad. Medborgarkontoret i Stadshuset är öppet tills andra besked ges. Du kan nå medborgarservice via telefon och e-post.
  Telefon: 0451-26 70 00
  E-post till medborgarservice


Bibliotek

 • Biblioteken i kommunen är öppna som vanligt. Du som är äldre än 70 år eller ingår i en riskgrupp kan får böcker hemkörda från stadsbiblioteket i Hässleholm. Vem som helst kan även beställa bokkassar för hämtning på det bibliotek som finns närmast dig, så kallad take away.
  Hemkörning från stadsbiblioteket
  Barnbokkassarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  Vuxenbokkassarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 • Från och med måndag 25 maj går det inte att kopiera eller skriva ut på biblioteken.


Individ- och familjesupporten

 • Individ och familjesupporten har utökade telefontider på telefonnummer 0451-26 88 60:
  Måndagar kl. 13-14.30
  Tisdagar kl. 13-14.30
  Onsdagar kl. 8-9.30
  Torsdagar kl. 13-14.30
  Fredagar kl. 8-9.30

  All övrig tid går det bra att lämna ett röstmeddelande. Personalen ringer upp så fort de har möjlighet.
  Individ- och familjesupporten


EvenemangMöten och besök i kommunen

 • Situationen påverkar flera av kommunens verksamheter och vi måste hushålla med våra resurser. Därför är det viktigt att vi planerar för vår tillgänglighet och uthållighet. Kommunens krisledningsstaben har gått ut med en mötesrekommendation som kortfattat innebär att fysiska möten, besök med mera som inte är nödvändiga avråds eller ska ske med stor restriktivitet.

 • Kommunens receptioner avråder från besök. Möten och besök kan ofta ersättas med ett digitalt möte, eller bokas om till ett senare tillfälle. Tänk på att inte besöka någon av kommunens verksamheter när du är sjuk eller har symtom på luftvägsinfektion.

 • Socialförvaltningens väntrum är stängda. Besökaren får vänta utanför byggnaden. Mötet kan komma att hållas utomhus.Frågor om bygglov - inga obokade besök


 • Istället för att besöka en bygglovshandläggare ska du ta kontakt via telefonnummer: 0451-26 67 50. handläggarna har telefontid på vardagar kl. 10-12.
  Du kan också skicka e-post till miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen.
  E-post till miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen


Offentliga toaletter

 • Offentliga toaletter i Sösdala, Tyringe, Nytorget i Hässleholm, Bjärnum och Vittsjö är stängda tillsvidare eftersom vår leverantör inte kan leverera engångsmaterial.

Sidan uppdaterades 2020-06-04