Stöttecenter - trygghet dygnet runt

När du mår psykiskt dåligt och behöver någon att prata med kan du ta kontakt med Stöttecenter. Här finns alltid någon att prata med.

Alltid öppet för dig

Stöttecenter har öppet dygnet runt, alla veckans dagar. Du som bor i Hässleholms kommun och är över 18 år kan komma hit när du mår dåligt och behöver prata med någon. Ofta räcker det med samtalsstöd för att dämpa oro och ångest.

Vi hjälper dig vidare

Om du som besöker oss skulle vara i behov av till exempel kontakt med myndigheter eller sjukvården hjälper vi på Stöttecenter dig med detta. Stödet anpassas efter dina behov.

Samtalsrum och dagrum

Hos Stöttecenter finns samtalsrum och dagrum. Du kan också vila i en elektrisk gungstol, som är ett hjälpmedel för avslappning. Givetvis är du välkommen att bara komma inom och ta en kopp kaffe till självkostnadspris. Här finns även tillgång till "sviktplatser". Det betyder möjlighet till övernattning en till två nätter om du och personalen tycker att du har behov av detta.

Det här är Stöttecenter

  • En plats där alla behandlas med respekt och värdighet.
  • En plats där du kan känna dig trygg och vara dig själv, oavsett bakgrund, etnicitet, kön, religion, könsöverskridande identitet och sexuell läggning eller funktionsnedsättning.
  • En plats med nolltolerans mot alkohol och droger samt hot och våld.

Anpassning under covid-19

För att undvika risk för smittspridning ringer du och bokar ditt besök. Tre personer är välkomna åt gången. Besöken varar 90 minuter och startar varje jämn timme. Det finns möjlighet för drop-in-besök om det inte är fullbokat.

Kontakta Stöttecenter

Stöttecenter finns på Första Avenyn 9 i Hässleholm, med ingång från gården. Ring på ringklockan eller på telefon när du kommer på besök. Mellan 21.00 - 06.00 är grinden till innergården låst.

 

Telefonnummer till personalen dygnet runt är 0451-26 70 12.

Sidan uppdaterades