Bli kontaktperson

Om du känner att du vill göra något för andra och har möjlighet att engagera dig några timmar i veckan, så kan du bli kontaktperson. Det innebär att du blir ett socialt stöd åt en vuxen person som harnågon form av svårighet. Du som känner att detta är något för dig är alltid välkommen med din ansökan.

Uppdraget

Du får en mindre ekonomisk ersättning för din betydelsefulla hjälp. Vi uppskattar om du har möjlighet att vara ett stöd åt någon under en längre tid, om personen har behov av det. Samtidigt är syftet med kontakten att personen som du hjälper ska bli mer självständig.

 

När du är kontaktperson till en vuxen medmänniska kan till exempel innebära att du:

  • Stöttar en person som har varit utsatt för våld i en nära relation och som till följd av detta har få sociala kontakte. Du kan då hjälpa till att låta personen träffa nya personer att umgås med.

  • Stöttar en ung person som inte har stöd hemifrån ut i vuxenlivet. Det innebär att du behöver vara en förebild, finnas till hands och exempelvis kunna visa hur man sköter ett hushåll, uppmuntra personen att satsa på sina studier eller delta i olika sociala aktiviteter.

Kontakta oss

Om du vill bli kontaktperson kan du göra en intresseanmälan om dettta genom vår e-tjänst: Intresseanmälan kontaktperson vuxna Länk till annan webbplats.


Om du vill veta mer om hur det är att vara kontaktperson så kan du kontakta kommunens kontaktcenter, så hjälper de dig vidare till en handläggare som kan berätta mer.

Sidan uppdaterades