Hässleholms kommun

Omsorgsförvaltningen

Kasern Johnsson

Löjtnant Granlunds väg 14

Hässleholm

Växel: 0451‑26 70 00

Socialförvaltningen

Tingshusgatan 1

Hässleholm

Telefon: 0451‑26 87 22, 26 87 00

 

Räddningstjänsten

Kommendörsgatan
Hässleholm

Telefon: 0451‑26 80 22, 26 80 33

 

SFI - utbildning i svenska för invandrare

Besöksadress

Reception o administration

Stallmästaregatan 5 Hässleholm

Telefon: 0451-26 68 20

 

Stöd till barn och unga

Ibland kan man känna sig som den mest ensamma människan i världen. Man kanske känner sig vilsen, att ingen har tid eller att ingen ser mig för den jag är. Ibland får man inte det man behöver. Anledningen till att man har ont i hjärtat, magen eller huvudet kan vara många. Om du tycker att det är ett bekymmer så värderar vi inte vad som är stort eller smått. Det är du som bestämmer om du behöver ta kontakt med oss.

Du är inte ensam

Vi vill bara säga - du är inte ensam. Vi finns för dig, och vi är beredda att lyssna på det du vill berätta. Vi på Socialtjänsten hjälper till när barn och unga inte har det bra på olika sätt. Det kan handla om dig, eller någon som står dig nära.


Är du orolig att någon i din närhet inte har det bra?

Det räcker att du känner oro, du behöver inte veta helt säkert. Då kan du skicka en orosanmälan till oss skicka in en anmälan här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Kontakta oss

Socialförvaltningens mottagning telefon: 0451- 26 70 50

Vi svarar i telefon vissa tider: Måndagar till fredagar mellan klockan 10- 11.30 eller 13.00-14.30


Kan man lämna uppgifter utan att ni får veta vem jag är?

Ibland vill man lämna sina uppgifter och vara anonym, tänk då på att inte uppge vad du heter när du kontaktar oss.

Vill du träffa andra barn eller ungdomar?

En del barn och unga känner att det hjälper att umgås och träffa andra som är i samma situation. Det kan handla om att ens föräldrar ska skiljas eller att man har närstående som är beroende av alkohol eller andra droger.

 

Tillsammans med andra får du hjälp med att sätta ord på dina känslor, och möjlighet att dela din erfarenheter med andra samtidigt som man kan leka och skapa. Ibland vill man kanske inte prata, men att träffa andra och göra saker samtidigt som man lyssnar – kan hjälpa.

 

Kontakta oss:

Individ- och familjesupporten på telefon om du vill ha mer information eller om du vill vara med i en grupp : 0451-26 88 60.

Det finns stöd i nära dig

Ditt elevhälsoteam på din skola arbetar för att stötta och hjälpa dig på bästa sätt, de finns där för att kunna svara på dina tankar och frågor. Prata med din mentor om du behöver hjälp eller gå direkt till kuratorn eller skolsköterskan.

Elevhälsan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Är du orolig för att du är beroende av alkohol och/eller droger?

Maria Skåne Nordost möter dig som har problem med alkohol och/eller andra droger och är under 25 år. Hos oss kan du få kostnadsfri information, rådgivning och individuell samtalsbehandling. Här kan du träffa läkare, specialistsjuksköterska, kurator, socionom och ungdomsbehandlare.

Telefonnummer: 0451-418 36


Behöver du stöd kring sexualitet och relationer?

På Ungdomsmottagningen kan du få råd och hjälp kring till exempel relationer, preventivmedel och könssjukdomar. Besöket kostar inget och de har tystnadsplikt.

Du bokar tid på nätet Länk till annan webbplats. eller ringer på telefon: 077-133 36 66


Stöd till dig som mår psykiskt dåligt

För dig som är ung har symtom som till exempel ängslan och oro, nedstämdhet, problem kring mat, sömn och stress och kriser finns Första linjen. De ger dig vägledning och råd, och kan vid behov boka tid till andra mottagningar, till exempel en barn- och ungdomspsykiatrisk mottagning, BUP.

Kontakt: 020-51 20 20

Sidan uppdaterades