Kontakta kommunen

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
281 80 Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Larminstallatörer
Silvia Moutalib
Chermin Hadjihalil
Telefon: 0451-26 88 07

Biståndshandläggare

Telefon: 0451- 26 70 00

Trygghetslarm och kamera

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Om du behöver stöd för att känna dig trygg hemma kan du ansöka om trygghets­larm eller trygghetskamera.

Du som har behov av att snabbt kunna tillkalla hjälp i hemmet kan ansöka om trygghets­larm. Larmet gör det möjligt för dig att snabbt komma i kontakt med larm­centralen eller kommunens hemtjänst­personal. Insatsen skapar en trygghet, då du kan få hjälp när du behöver det.


Tillsyn via trygghetskamera innebär att du får nattlig tillsyn med hjälp av en kamera som startar på en tid du valt. Trygghets­kamera är ett komplement till ett personligt besök.

Tillsyn via trygghetskamera kan vara ett bra alternativ för dig som:

  • är lättväckt
  • inte vill ha personliga besök
  • känner dig obekväm med att ha främmande människor i ditt hem.

Vanliga frågor

Ansök om trygghetslam genom kommunens digitala e-tjänst.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Trygghetslarm är en biståndsbedömd insats. För att ansöka om trygghetslamr kontaktar du kommunens biståndshandläggare. Ring till kommunens växelnummer 0451-26 70 00 och be att få tala med en biståndshandläggare.

När du beviljats ett trygghetslarm av en biståndshandläggare kommer du att bli kontaktad av en larmministratör från kommunen.Tillsammans bestämmer ni datum och tid för installationen.

 

Installatören monterar också ett digitalt nyckelfritt lås på insidan av din ytterdörr. Det nyckelfria låset kan öppnas av personalen från hemtjänsten med hjälp av den mobil som de använder i arbetet.

Trygghetslarmet fungerar bara i din bostad. Strömkabeln till trygghetslarmet får inte kopplas ur eluttaget.

Larmknappen är vattentät och går att bära både när du duschar och när du diskar.

Tillsyn via trygghetskamera är en biståndsbedömd insats. För att ansöka om tillsyn via trygghetskamera kontaktar du kommunens biståndshandläggare. Ring till kommunens växelnummer 0451-26 70 00 och be att få tala med en biståndshandläggare.


Blir du beviljad tillsyn via trygghetskamera kommer någon av våra larminstallatörer att kontakta dig för att boka ett hembesök. De kommer sedan hem till dig och monterar kameran, funktionstestar den och ställer in de klockslag som du vill att tillsynen ska ske vid.

Med tillsyn via trygghetskamera bestämmer du själv när på natten som du vill att tillsynen ska ske. Personalen genomför tillsynen via en mörkerseende kamera kopplad till en surfplatta, de behöver därför inte komma till ditt hem när du sover.

 

Trygghetskameran monteras hemma hos dig och den är endast aktiv vid de tillfällen som personalen gör tillsynen. Övrig tid är trygghetskameran avstängd och inget ljud-, bild- eller filmmaterial från tillsynen spelas in och sparas.

Trygghetslarm debiteras med en fast månadskostnad från och med installationsmånaden. Du debiteras ingen avgift den månad som insatsen upphör.

 

Vid installation tillkommer en installationsavgift. När du larmar och får hjälp av hemtjänstpersonal i hemmet betalar du hemtjänstavgift för den utförda tiden. Extra larmklocka om någon ytterligare i hushållet erhåller en larmklocka.

 

Trygghetsuppringning debiteras med en fast månadskostnad från och med den månad som insatsen påbörjas. Du debiteras ingen avgift den månad som insatsen upphör.

 

Ta del av aktuella avgifter för trygghetslarm och kamera i Hässleholms kommun.öppnas i nytt fönster

Mer information

Vi vill att du provlarmar trygghetslarmet minst en gång per månad. Använd alltid larmklockan när du provlarmar. Meddela sedan larmcentralen att du provlarmar, när de besvarar ditt larm.

Sidan uppdaterades 2020-10-19