Kontakta kommunen

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
281 80 Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Biståndshandläggare

Telefon växel: 0451-26 70 00

Socialförvaltningens biståndsbedömda boenden

Socialförvaltningen driver två HVB (hem får vård och boende) där du kan få stöd och behandling utifrån dina behov.

Familjebasen

Familjebasen finns till för att ge boende och stöd till barn, unga och deras föräldrar så nära hemmet som möjligt. Ibland kan man ge stödet hemma i familjen och ibland behöver hela eller delar av familjen flytta tillfälligt till Familjebasen, för att få ett skräddarsytt stöd och boende under en period. En del behöver stöd intensivt och andra klarar sig lite mer själv. Beroende på detta kan man också bo med personal nära, eller en bit ifrån. Familjebasen bygger på att stödet ska utformas på det sättet att man inte ska behöva byta ut de goda relationer man har i sitt nätverk.

Novagården

Beläget i ett naturskönt område utanför Stoby finns Novagården, ett behandlingshem för män och kvinnor över 18 år med missbruksproblematik. Syftet med placering på Novagården är att finna viljan att ta ansvar över sin egen livssituation och bibehålla ett nyktert och drogfritt liv. Vi erbjuder en strukturerad vardag med utgångspunkt från ett veckoschema, bestående av bland annat gruppbehandling, friskvård och hjälp med vardagssituationen. På Novagården finns personal dygnet runt som stöttar och alla som placeras får en kontaktperson som tillsammans med dig gör en individuell planering för ditt tillfrisknande.

För att ansöka om en plats

Om du är folkbokförd i Hässleholms kommun kan du ansöka om en plats på kommunens hem för vård och boende. Du kommer då att få kontakt med en socialsekreterare som tillsammans med dig tar reda på dina behov och om man kommer fram till att ett boende är det bästa för att hjälpa dig, så kan socialsekreteraren bevilja dig bistånd i form av en plats.


Kontakta oss

Om du har frågor om ditt bostassökande eller behöver mer stöd och hjälp, ta kontakt med Kontaktcenter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., telefonnummer 0451-26 70 00 eller Socialförvaltningens Mottagningsenhet, telefonnummer 0451-26 70 50

Sidan uppdaterades