Kontakta kommunen

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
281 80 Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

Organisationsnr: 212000-0985

Verksamhetschef

​Ulrika Bengtsson

Telefon 0451-26 87 04

Biståndshandläggare

Telefon växel 0451-26 70 00

Skicka meddelande till

Äldreboende

När du får ett omfattande behov av vård och omsorg och inte längre känner dig trygg hemma kan du ansöka om ett plats på äldreboende. Det är en vårdform där du får du service, omvårdnad och tillsyn hela dygnet.

Särskilt boende är en boende- och vård­form där du får service, omvårdnad och tillsyn dygnet runt. Boendeformen innebär att du hyr en lägenhet på ett äldreboende. Lägenheten möbleras med dina egna möbler, förutom sängen. Alla boenden har gemensam matsal där det serveras frukost, lunch, middag samt kaffe och mellanmål. På boendet arrangeras sociala aktiviteter för dig som boende.


Ansökan

Du ansöker om särskilt boende hos biståndshandläggare. En biståndshandläggare gör ett hembesök hos dig och utreder vilka möjligheter du har att få hjälp utifrån dina personliga behov.

Vanliga frågor

Du kan själv se den aktuella matsedeln för kommunens äldreboenden, antingen i din dator eller telefon Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

 

Fyll i följande:

  • Välj region: Skåne län
  • Kommun: Hässleholm
  • Kök: Hässleholms kommun
  • Målgrupp: Ordinärt boende / Särskilt boende
  • Se matsedel

 

Menyn på boendena anpassas efter säsong. Vi försöker också varva traditionell husmanskost med lite modernare rätter.

Hyresgästen betalar för hyra, omvårdnadsservice och måltider. Övriga kostnader som betalas av den enskilde kan vara läkarbesök, apoteksvaror, hår- och fotvård, telefon, tidning och hemförsäkring.


Din kostnad för hemtjänst i särskilt boende beror på vilken inkomst du har samt dina boendekostnader. För ytterligare information kontakta någon avgiftshandläggare genom kommunens växel 0451-26 70 00.


Läs mer om avgifter för en plats på äldreboende i Hässleholms kommun. Öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterades