Kontakta kommunen

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
281 80 Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

Organisationsnr: 212000-0985

Verksamhetschef

​Ulrika Bengtsson

Telefon 0451-26 87 04

Biståndshandläggare

Telefon växel 0451-26 70 00

Skicka meddelande till

Äldreboende

  • Ingen giltig användare vald.

När du får ett omfattande behov av vård och omsorg och inte längre känner dig trygg hemma kan du ansöka om särskilt boende. Det är en vårdform där du får du service, omvårdnad och tillsyn hela dygnet.

Särskilt boende består av lägenheter med gemensamma utrymmen som kök och vardagsrum. I avgiften ingår hyra, mat, omsorg, service och viss sjukvård.

Särskilt boende är ett eget boende med vanligt hyreskontrakt. Det består vanligtvis av ett rum med pentry (trinett) samt toalett och dusch.

Hyresgästen betalar hyra precis som för en "vanlig" lägenhet. Du får själv möblera din lägenhet i det särskilda boendet. En säng med madrass samt sängkläder ingår.

 

Olika yrkeskategorier i team

Personalen arbetar i team med olika yrkeskategorier. Teamet består av omvårdnadspersonal, enhetschef, fysioterapeut, arbetsterapeut och sjuksköterska.


Kommunen anvisar platserna på särskilt boende oavsett om det är kommunen eller en entreprenör som driver verksamheten.

Särskilda boenden i Hässleholms kommun finns i Hässleholm, Hästveda, Vittsjö, Bjärnum, Tyringe, Sösdala och Vinslöv.


Ansök om särskilt boende

Du ansöker om särskilt boende hos biståndshandläggare. En biståndshandläggare gör ett hembesök hos dig och utreder vilka möjligheter du har att få hjälp utifrån dina personliga behov. Detta bestäms med stöd av socialtjänstlagen.

Din kostnad för hemtjänst i särskilt boende beror på vilken inkomst du har samt dina boendekostnader. För ytterligare information kontakta någon avgiftshandläggare genom kommunens växel 0451-26 70 00.

 

Läs mer om avgifter för särskilt boende i Hässleholms kommun.öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterades 2020-10-19