Omsorgsförvaltningen

Räddningstjänsten

Kommendörsgatan

Telefon: 0451‑26 80 22, 26 80 33

SFI - utbildning i svenska för invandrare

Reception o administration

Stallmästaregatan 5 Hässleholm

För dig som bor i bostad med särskild service

Omsorgsförvaltningen tar ut avgifter för service, vård och omsorgsinsatser för dig som bor i bostad med särskild service. Avgifterna regleras i socialtjänstlagen och fastställs av kommunfullmäktige. De flesta avgifterna baseras på prisbasbeloppet, som fastställs av regeringen och justeras varje år.

Så här mycket kostar det

Din kostnad för särskild service beror på vilken inkomst du har, dina boendekostnader samt beroende på om du själv sköter dina måltider eller om du på något sätt erhåller dessa.

Särskild service (per månad)

+0–2 138 kr

Helkost (per månad)

3 900 kr

Middag på kommunens
äldreboenden (per måltid)

Distribuerad middag (per portion)

Distributionsavgift (per portion)

Hyra

Enligt Hesslehems hyresförhandling

Hyran varierar, beroende på lägenhetens storlek och standard.

Sänkning av minimibeloppet i särskilt boende med 9 procent av minimibeloppet för ensamstående 61 år och äldre, enligt socialtjänstlagen enligt avsnitt 7.4 i Riktlinjer för avgiftshandläggning inom omsorgsförvaltningen i Hässleholms kommun för insatser beslutade jämlikt i Socialtjänstlagen och Hälso- och sjukvårdslagen.

Om du har frågor om avgifter inom särskilt boende, ta kontakt med någon av våra kontaktpersoner. Här hittar du kontaktuppgifter till de som kan hjälpa dig.

Om du inte är nöjd med ditt avgiftsbeslut kan du överklaga beslutet till Förvaltningsrätten i Malmö. Du har tre veckor på dig att överklaga. I bilagan till avgiftsbeslutet finns information om hur du överklagar.