Omsorgsförvaltningen

Räddningstjänsten

Kommendörsgatan

Telefon: 0451‑26 80 22, 26 80 33

SFI - utbildning i svenska för invandrare

Reception o administration

Stallmästaregatan 5 Hässleholm

För dig på korttidsvistelse/växelvård

Omsorgsförvaltningen tar ut avgifter för service, vård och omsorgsinsatser för dig på korttidsvistelse/växelvård. Avgifterna regleras i socialtjänstlagen och fastställs av kommunfullmäktige. De flesta avgifterna baseras på prisbasbeloppet, som fastställs av regeringen och justeras varje år.

Så här mycket kostar det

Din kostnad beror på vilken inkomst du har, hur mycket hjälp du får samt dina boendekostnader. Om du erhåller hemsjukvård när du är på korttidsvistelse och/eller växelvård debiteras hemsjukvårdsavgiften separat.

Omsorg (per dag)

71 kr

Kost (per dag)

130 kr

Om du har frågor om avgifter för korttidsvistelse eller växelvård, ta kontakt med någon av våra kontaktpersoner. Här hittar du kontaktuppgifter till de som kan hjälpa dig.

Om du inte är nöjd med ditt avgiftsbeslut kan du överklaga beslutet till Förvaltningsrätten i Malmö. Du har tre veckor på dig att överklaga. I bilagan till avgiftsbeslutet finns information om hur du överklagar.