Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
281 80 Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

Organisationsnr: 212000-0985

 

Enhetschef

Lena Hedvall-Nilsson
Telefon: 0451-26 88 10

Skicka meddelande till

Klockareverkstaden

Vi vänder oss till brukare med lite större vårdbehov. Här kan vi erbjuda många olika aktiviteter, som bland annat Snoozel, café, musikgrupper och dataundervisning.

På Klockareverkstaden hittar du:Här finns vi

Kungsgatan 5 i Hässleholm

Du når oss via kontaktcenter: 0451-26 70 00.


Datorteket

I datorteket har du möjlighet att arbeta med datorn utifrån dina egna behov. Aktiviteten är en bokningsbar aktivitet. Det går att boka in sig på tovertaflen, de veckor den är på Klockareverkstaden.


Här finns stationära datorer med touchfunktion och surfplattor. Vi har olika träningsprogram och appar samt styrhjälpmedel som till exempel touch-skärm, trackboll och flexiboard.


Datorteket har en blogg, Vi vill synas, för den som gillar att skriva.

Datortekets egen blogg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Datorteket på Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Fixargruppen

Vi är en rörlig grupp som har många olika arbetsuppgifter bland annat:

  • Olika sorters utearbeten
  • Promenader
  • Uträttar diverse ärenden
  • Är behjälpliga i olika sammanhang som t.ex. busskötsel


Vi deltar även i olika tvärverksamheter som t.ex. musik, datortek, styling med mera.


Fluxarna

Fluxarna arbetar med att skapa aktiviteter som motiverar och främjar rörelse och träning. Tillsammans strävar vi efter bibehållen och ökad självständighet i vardagen. Gruppen försöker hitta aktiviteter som stärker deltagarna, både i grupp och individuellt. Detta görs med mycket humor och glädje.


Fluxarna arbetar också mycket med kommunikation på olika sätt. Varje vecka utför vi uppdrag till andra dagliga verksamheter. Vi använder oss bland annat av:

  • Tecken som stöd
  • Bilder (Widget, inprint & foto)
  • Kommunikationsdatorer
  • Scheman (portabla, dags- och månadsscheman)


Fotogruppen

Vi jobbar med fotografering i syfte att stödja kommunikationen. Vi har dagliga fysiska aktiviteter.


Köket

Vi i Köket börjar dagen med att baka och bre frallor och smörgåsar till försäljning. Vi fixar varierad eftermiddagsfika i form av frukt, fikabröd och smoothies. Utöver detta har vi också en del inköp, cateringuppdrag och mycket annat som tillhör en caféverksamhet.


Vi är en bokningsbar aktivitet som utefter gällande livsmedelsregler är tillgänglig för den som vill och kan.


Nyansen

Detta är en grupp med lugnare tempo. Här fokuseras på din träning genom ett

samarbete med fysioterapeut och arbetsterapeut. Vi är ute på promenader, har sjukgymnastik, avslappning, bad, dator, musik m.m.


Omtanken

Denna gruppen är för deltagare som föredrar lugn arbetsmiljö. Det kan vara högläsning, pyssel och utomhusaktivitet, som promenader och att vara ute i trädgården. Vi är även med på gemensamma aktiviteter, datorteket och musik.

Här arbetar vi med tydliggörande pedagogik.


S.T.A.R

S.T.A.R står för Samtal, Träning, Arbete, Ro.

Här fokuserar vi på din träning. Vi har ett nära samarbete med sjukgymnast och arbetsterapeut. Vi arbetar med pedagogiska material för sinnesstimulering.


Temagruppen

Denna gruppen arbetar konstnärligt med olika teman. Vi fokuserar på olika tekniker och arbetssätt utifrån deltagarnas intressen och förmågor. Varje tema avslutas med en vernissage där deltagarna får visa upp vad de har skapat.

 

Temagruppen är en aktiv grupp som tycker att rörelse ska vara roligt. Det blir bland annat gympa, rörelser och promenader. Vi arbetar även mycket med kommunikation som bildstöd, tecken som stöd, scheman och kommunikationshjälpmedel.

 

Vi strävar efter att alla ska få skina och bli sitt bästa jag!


Upplevelsegruppen

Vi jobbar med sinnesupplevelser både ute och inne. Vi upplever smak, lukt, kroppskontakt, massage, musik, väder och vind. Det är omvårdande livskvalitet.


Utsikten

Utsikten är en grupp som arbetar efter deltagarens behov och intressen. Vi tycker om att vara ute och promenera - inget väder hindrar oss. Att åka på studiebesök och utflykter tycker vi är roligt. I gruppen jobbar vi mycket med olika sinnesupplevelser som t.ex. att baka, bada, lyssna på musik, taktila övningar och att rörelse ska innebära glädje. Utöver det utför vi även lite olika uppdrag som t.ex. mjölkleveranser.

Sidan uppdaterades