Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
281 80 Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

Organisationsnr: 212000-0985

 

Enhetschef

Lena Hedvall-Nilsson
Telefon: 0451-26 88 10

Skicka meddelande till

Arbetsinriktad daglig verksamhet

För dig som vill ha en daglig verksamhet med arbetsinriktade uppgifter finns det många stimulerande alternativ.

Arbetsinriktad daglig verksamhet

Daglig verksamhet låter dig utföra ett viktigt arbete och vara del av en arbetsgemenskap. Här hittar du information om dagliga verksamheter där du producerar eller skapar något, ger service eller på annat sätt utför ett viktigt arbete.


Kontakta daglig verksamhet

Du når alla dagliga verksamheter genom att kontakta kontaktcenter på telefonnummer 0451-26 70 00.

I Butik mångfald säljer vi hantverk av olika slag som vi själv gör. Vi syr, stickar, virkar, broderar, målar, tovar och mycket mer. I butiken säljs det vi har gjort till billigt pris. Förutom det vi har skapat finns


  • Barn- och dockkläder uppsydda av den dagliga verksamheten Viktoria
  • Fairtrade-produkter, alltså rättvisemärkta varor, som leksaker, te, choklad, smycken, sjalar, tvålar med mera
  • Heminredning från olika företag


Besök oss

Kom och besök oss i stans mysigaste butik! Vi finns på Första Avenyn 9 i Hässleholm.

Jacobsskolans café

Här serverar vi fika till elever och lärare. Vi bakar och tar emot beställningar, samt håller rent och snyggt i cafeterian.

 

Adress: Stobygatan 6 i Hässleholm.


Stadshusets café

Stadshusets cafeteria är kommunhusets personalcafé. Gruppen fixar förmiddags- och eftermiddagsfika till all personal där. Vi gör även lättare lunch och tar emot fikabeställningar till olika möten, sammanträden och kurser.

 

Adress: Nytorget 1 i Hässleholm.

Datagruppen arbetar med beställningsjobb från olika kunder. Några av våra uppdrag är bildstöd, visitkort, broschyrer och informationsblad. Kunder över hela landet förses med picto-, dag- och klockogramkalendrar av oss. Vi gör även vår egna tidning ”SIDO-bladet”.


Vi finns på Garnisonen, kanslihusvägen 6 i Hässleholm.

DTC-gruppen sysslar med data- och elektronikdemontering, renoverar cyklar och sköter underhåll.


Data- och elektronikdemontering

DTC-gruppen tar hand om demonteringen och Kommunens uttjänta datorer demonteras och återvinns av DTC-gruppen.


Cykelreperationer

I vår cykelverkstad lagar vi och fixar till cyklar som sedan lämnas in till Ge & Få för förmedling.


Underhåll

Vi sköter även underhåll på lekplatser inom Hässleholms kommun och tar hand om utemiljön på brandstationen och Klockareverkstaden. Där klipper vi gräs, räfsar löv, sopar och sköter om rabatter.


Vi finns på Garnisonen, kanslihusvägen 6 i Hässleholm.

Förrådet hanterar skyddsutrustning och andra produkter som omsorgsförvaltningens verksamheter behöver. Deltagare och personal tar emot beställningar via mejl och telefon, dessa skrivs ut och vi hjälps åt att packa ihop varorna till kunden. Varorna levereras sedan med vår buss.


Vi finns på Garnisonen, kanslihusvägen 6 i Hässleholm.

Möbler

På Ge och Få arbetar vi med möbelförmedling och reparationer. Vi hämtar, reparerar, lagrar och förmedlar möbler till förvaltningar inom kommunen.


Cyklar

Vi har avtal med Hässleholms återvinning om att ta hand om kasserade cyklar. Vi hämtar cyklarna och återställer dem för förmedling till kommunens verksamheter.


Vill du skänka kontorsmöbler?

Har du som privatperson kontorsmöbler eller annan användbar utrustning som du vill skänka? Hör av dig till oss, så diskuterar vi om vi kan ta emot sakerna.

När vi hämtar och lämnar saker tar vi ut en avgift på 35 kronor/mil. Minsta kostnaden som vi fakturerar är 100 kr.


Vi finns på Garnisonen, tygvägen 2-6 i Hässleholm.

I Köket börjar dagen med att baka och bre frallor samt smörgåsar till försäljning. Vi fixar varierad eftermiddagsfika i form av frukt, fikabröd och smoothies. Utöver detta har vi också en del inköp, cateringuppdrag och mycket annat som tillhör en Kaféverksamhet.


Vi är en bokningsbar aktivitet som utefter gällande livsmedelsregler är tillgänglig för den som vill och kan.


Vi finns på Klockareverkstaden, kungsgatan 5 i Hässleholm.

På vårt hundcenter finns cirka 25 hundar inskrivna. Under dagen går vi promenader, badar, borstar och tar hand om hundarna när matte eller husse jobbar.


Vi finns på Garnisonen, tygvägen 12 i Hässleholm.

 Vi är en grupp som mest arbetar med legoarbeten från olika företag. Vi monterar och paketerar åt bland annat Ballingslövs kök, Kronborsten, Mekan AB och Backers.


Vi finns på industrigatan 10 i Hässleholm.

P2-gruppen tillverkar blossblock till försäljning. Blossblock är återanvändning av stearin, sågspån och äggkartonger. Förutom det hjälper vi och tvättar till andra arbetsgrupper samt arbetar med motivationsarbete, tydliggörande och samhällsträning.

 

Vi finns på Garnisonen i Hässleholm.

Sivo biltvätt

Vi tvättar kommunens leasingbilar och polisbilar, men även privata bilar i mån av tid. Får vi en stund över mellan bilarna så hittar vi gärna på något roligt tillsammans.

 

SIVO industri

På SIVO industri utför vi lättare industriarbeten som att montera, packa och färdigställa inför leverans till kund. Vi utför även arbetsuppgifter åt bland annat Kronborsten, Ballingslöv kök och Backer.

 

Vi finns på industrigatan 10 i Hässleholm.

Högtrycket fixar så att kommunens bilar glänser inifrån och ut. Vi hämtar och lämnar bilar i hela kommunen. Under resan lyssnar vi på musik, pratar om allt mellan himmel och jord eller bara sitter och njuter av naturen. Blir det luckor i bokningarna hittar vi på kuligheter. Att ha kul tillsammans är viktigt för oss!

 

Vi finns på väpnaregatan 11 i Hässleholm.

Tvättgruppen har sin dagliga sysselsättning i kommunens textiltvätt. Vi tvättar städmaterial och textilier till kommunens verksamheter och till städerskor på skolor, äldreboende och förskolor. Våra arbetsuppgifter är att fylla och tömma tvättmaskin och torktumlare. Vi räknar och sorterar allt städmaterial samt packar beställningar från städerskor. Förutom det tvättar vi också till våra egna verksamheter samt städar gemensamma utrymmen.


Vi finns på enhörningsvägen 40 i Hässleholm.

Sidan uppdaterades