Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
281 80 Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

Organisationsnr: 212000-0985

 

Enhetschef

Lena Hedvall-Nilsson
Telefon: 0451-26 88 10

Skicka meddelande till

Aktiviteter genom daglig verksamhet

Genom daglig verksamhet deltar du i aktiviteter som passar dina behov och önskemål. Det finns många olika aktiviteter som du kan välja mellan.

Meningsfull aktivitet

Daglig verksamhet ger dig en meningsfull aktivitet och en god gemenskap med andra. Med våra olika aktiviteter vill vi att du ska kunna leva ett så bra liv som möjligt, öka din själv­ständighet och utveckling samt förebygga passivitet och isolering


Kontakta daglig verksamhet

Du når alla dagliga verksamheter genom att kontakta kommunens Kontaktcenter på telefonnummer 0451-26 70 00.

Aktiva gruppen gör utflykter, studiebesök och bakar. Vi spelar pingis, sjunger, bowlar, pysslar och besöker hunddagis med mera. Dessutom demonterar vi datorer som vi lämnar på återvinning.

Klockareverkstadens verksamheter vänder sig till dig med lite större vårdbehov. Här kan vi erbjuda många olika aktiviteter som bland annat Snoozel, café, musikgrupper och dataundervisning. Detta är våra verksamheter:


 • Datorteket
 • Fixargruppen
 • Fluxarna
 • Fotogruppen
 • Köket
 • Nyansen
 • Omtanken
 • S.T.A.R
 • Temagruppen
 • Upplevelsegruppen
 • Utsikten


Adress: Klockareverkstaden, Kungsgatan 5 i Hässleholm.

I datorteket har du möjlighet att arbeta med datorn utifrån dina egna behov. Här finns stationära datorer med touchfunktion och surfplattor. Vi har olika träningsprogram och appar samt styrhjälpmedel som till exempel touch-skärm, trackboll och flexiboard. Det går att boka in sig på tovertaflen, de veckor den är på Klockareverkstaden.


Adress: Klockareverkstaden, Kungsgatan 5 i Hässleholm.


Datortekets blogg Vi vill synas Länk till annan webbplats.

Datorteket på Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I källaren under Butik Mångfald bedrivs verksamhet som ska stimulera till kreativitet, skapande och glädje. Här anordnas musikgrupper och målarkurser för de som önskar kreativ stimulans.


Adress: Första Avenyn 9 i Hässleholm.

Vi är en rörlig grupp som har många olika arbetsuppgifter bland annat:

 • Olika sorters utearbeten
 • Promenader
 • Gör ärenden
 • Hjälper till i olika sammanhang som till exempel busskötsel


Vi deltar även i olika tvärverksamheter som till exempel musik, datortek, styling med mera.


Adress: Klockareverkstaden, Kungsgatan 5 i Hässleholm.

Fluxarna arbetar med att skapa aktiviteter som motiverar och främjar rörelse och träning. Tillsammans strävar vi efter bibehållen och ökad självständighet i vardagen. Gruppen försöker hitta aktiviteter som stärker deltagarna, både i grupp och individuellt. Detta görs med mycket humor och glädje.


Fluxarna arbetar också mycket med kommunikation på olika sätt. Varje vecka utför vi uppdrag till andra dagliga verksamheter. Vi använder oss bland annat av:

 • Tecken som stöd
 • Bilder (Widget, inprint & foto)
 • Kommunikationsdatorer
 • Scheman (portabla, dags- och månadsscheman)


Adress: Klockareverkstaden, Kungsgatan 5 i Hässleholm.

Vi jobbar med fotografering i syfte att stödja kommunikationen. Vi har dagliga fysiska aktiviteter.


Adress: Klockareverkstaden, Kungsgatan 5 i Hässleholm.

Gnistan vänder sig till de inom daglig verksamhet som önskar ett lugnare tempo.

Här får du möjligheten att vara kvar i daglig verksamhet till pensionering. Aktiviteterna är individuella och utformas efter dina önskemål samt intresse.

Några exempel på våra aktiviteter är handarbete, legoarbete, pyssla, musik, läscirklar, enklare bakning, promenader, besöka bibliotek, marknader, bingo och spel.


Adress: Senioren, Tingshusgatan 2 i Hässleholm.

Kommunikationsgruppen Björkliden vänder sig till dig med autism. I vår grupp arbetar vi med AKK som står för alternativ kompletterande kommunikation. Struktur och tydlighet är viktigt hos oss. Vi ser mycket till din dagsform och anpassar aktiviteterna utifrån det.

Kompassen stöttar dig i att hitta rätt daglig verksamhet. Vi finns för dig som inte vet vad du orkar och/eller vill göra i din dagliga verksamhet. Tillsammans med en handledare tar du reda på vad du är intresserad av genom samtal och aktiviteter. Ni bestämmer tillsammans vad ni ska prata om och vilka aktiviteter ni gör. Du är i Kompassen tillfälligt, tills du hittat din riktning. Efter det går du vidare till en daglig verksamhet eller arbetsanpassare. Hur lång din tid på Kompassen blir beror på planeringen du och din handledare gör.

 

Adress: Källarbacksvägen 5 i Hässleholm.

Nyansen är en grupp med lugnare tempo. Här fokuseras på din träning genom ett samarbete med fysioterapeut och arbetsterapeut. Vi är ute på promenader, har sjukgymnastik, avslappning, bad, dator, musik och mycket annat.


Adress: Klockareverkstaden, Kungsgatan 5 i Hässleholm.

Omtanken passar dig som föredrar en lugn arbetsmiljö. Det kan vara högläsning, pyssel och utomhusaktiviteter som promenader och att vara ute i trädgården. Vi är även med på gemensamma aktiviteter, datorteket och musik. Här arbetar vi med tydliggörande pedagogik.


Adress: Klockareverkstaden, Kungsgatan 5 i Hässleholm.

S.T.A.R står för Samtal, Träning, Arbete, Ro. Här fokuserar vi på din träning. Vi har ett nära samarbete med sjukgymnast och arbetsterapeut. Vi arbetar med pedagogiska material för sinnesstimulering.


Adress: Klockareverkstaden, Kungsgatan 5 i Hässleholm.

Temagruppen strävar efter att alla ska få skina och bli sitt bästa jag! Här arbetar vi konstnärligt med olika teman. Vi fokuserar på olika tekniker och arbetssätt utifrån deltagarnas intressen och förmågor. Varje tema avslutas med en vernissage där deltagarna får visa upp vad de har skapat.


Temagruppen är en aktiv grupp som tycker att rörelse ska vara roligt. Det blir bland annat gympa, rörelser och promenader. Vi arbetar även mycket med kommunikation som bildstöd, tecken som stöd, scheman och kommunikationshjälpmedel.


Adress: Klockareverkstaden, Kungsgatan 5 i Hässleholm.

På dagcentret i Tyringe finns två olika grupper; Gesällen och Hälsogruppen.


Gesällen jobbar med olika enklare arbetsuppgifter i samarbete med Hemgården. Det kan vara att vika tvätt, apoteksrundor och göra ärenden. Vi har dagliga fysiska aktiviteter både ute och inne.


Hälsogruppen jobbar med daglig fysisk träning. Vi arbetar aktivt för att få ett välbefinnande med fysiska aktiviteter och vi lär oss mer om hälsa och kost. Detta kombineras med andra arbetsuppgifter.


Adress: Hemgården, Riddarevägen 28 i Tyringe.

Vi jobbar med sinnesupplevelser både ute och inne. Vi upplever smak, lukt, kroppskontakt, massage, musik, väder och vind. Det är omvårdande livskvalitet.


Adress: Klockareverkstaden, Kungsgatan 5 i Hässleholm.

Vi är gruppen som upptäcker nya saker på vår väg. Upptäckargruppen arbetar med tydliggörande pedagogik, vilket innebär att vi lägger stor vikt vid struktur och tydlighet i vår kommunikation.

Vi finns i Matteröd.

Utsikten är en grupp som arbetar efter deltagarens behov och intressen. Vi tycker om att vara ute och promenera - inget väder hindrar oss. Att åka på studiebesök och utflykter tycker vi är roligt. I gruppen jobbar vi mycket med olika sinnesupplevelser som t.ex. att baka, bada, lyssna på musik, taktila övningar och att rörelse ska innebära glädje. Utöver det utför vi även lite olika uppdrag som till exempel mjölkleveranser.


Adress: Klockareverkstaden, Kungsgatan 5 i Hässleholm.

För dig som har beslut om daglig sysselsättning enligt socialtjänstlagen finns Viktoria. Där utför du monterings- och paketeringsarbete eller sysslar med sömnad, bakning, odling och pyssel. Barnkläderna som skapas på Viktoria säljs i Butik Mångfald.


Dina handledare på Viktoria har utbildning och kunskap inom psykiatri och verksamheten arbetar med Case Management-metoden.


Adress: Källarbacksvägen 5 i Hässleholm.

Sidan uppdaterades