Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Räddningstjänsten

Postadress

Hässleholms kommun

Räddningstjänsten

281 80 Hässleholm

 

Besöksadress

Kommendörsgatan

Hässleholm

Telefon: 0451‑26 80 22 / 0451‑26 80 33

Organisationsnr: 212000-0985


Skicka meddelande till

Gymnasiekurs Brand och räddning

Kursen riktar sig till dig som har intresse för kommunal räddningstjänst och dess organisation och funktion samt för säkerhetsfrågor i allmänhet.

Kursen kommer att läsas i årskurs två och tre och kommer att ges efter ordinarie skoltid, kl 16-18. Kursen ingår i det individuella valet och väljs på våren i årskurs ett. Du som väljer kursen brand och räddning behöver ha en god fysik och vara fullt frisk. Kursen är både teoretiskt och praktiskt inriktad och innefattar allt från föreläsningar, praktiska övningar, egna arbetsuppgifter, studiebesök samt praktik på räddningstjänsten. Detta innebär att viss undervisning kommer att ske på kvällar, helger samt delar av lov.


Kursen kommer att erbjudas till elever som studerar på Naturvetenskaps-, Teknik-, Fordons- och transport-, Bygg- och anläggnings-, Barn- och fritids samt Vård- och omsorgsprogrammen vid Hässleholms Gymnasium. Maxantalet elever i kursen begränsas till 20 stycken varav tio platser kommer att fördelas på TE och NA och tio på FT, BA, BF och VO.


Målet vid kursslut är att eleven ska ha kunskaper som motsvarar en grundläggande deltidsbrandmannakompetens.
Vill du veta mer eller fråga något, följ länkarna nedan eller kontakta räddningstjänsten på telefonnummer 0451 - 26 80 22 eller Hässleholms gymnasium 0451-26 85 37.

Sidan uppdaterades 2018-12-13 av Mattias Östling

  • Ingen giltig användare vald.
Illustration över Hässleholms kommun
Illustration över Hässleholms kommun