Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Räddningstjänsten

Postadress                                              

Hässleholms kommun

Räddningstjänsten

281 80 Hässleholm

 

Besöksadress

Kommendörsgatan

Hässleholm

Telefon: 0451‑26 80 22 / 0451‑26 80 33

Organisationsnr: 212000-0985


Fakturaadress

Hässleholms kommun

Fakturor refnr HLM82

Box 140

281 22 Hässleholm

 

Förvaltnings- och räddningschef

Daniel Sirensjö

Telefon: 0451-26 80 38

Skicka meddelande till

Räddningstjänst

Öppettider

Räddningstjänstens besökstider är vardagar

kl 08:00-16:00

Twitter

Räddningstjänsten hittar du på Twitter

  • rtjhlm: Med tanke på de extremt torra markerna och skogsbrandrisken är regn alltid välkommet, även om det kommer mitt under… https://t.co/9vtIqzzGTR

  • rtjhlm: Brandstationen är redo! 12-15 är det öppet hus. #hässleholm https://t.co/35aNcTih3R

  • rtjhlm: RT @rtjhlm: Våra bilar står redo för ert besök. Öppet hus på brandstationen på Kommendörsgatan i Hässleholm. Söndag 27/5 kl 12-15. Välkomna…

  • rtjhlm: Våra bilar står redo för ert besök. Öppet hus på brandstationen på Kommendörsgatan i Hässleholm. Söndag 27/5 kl 12-… https://t.co/Jk9UZcSEHX

  • rtjhlm: RT @krisinformation: MSB uppmanar allmänheten att vara försiktiga i skog och mark på grund av den extremt stora brandrisken. https://t.co/F

  • Ingen giltig användare vald.

Vi jobbar för att du ska kunna känna dig trygg. Detta gör vi på många olika sätt. Vi arbetar för att minska och minimera effekterna av olyckor med hjälp av tillsyn, utbildning och information.

Eldningsförbud fr o m 2018-05-19

 

Nu är det väldigt torrt i skog och mark. Därför har räddningscheferna i Skåne Nordost fattat beslut om eldningsförbud. Förbudet gäller all eldning utomhus, även grillning på marken. Du får grilla på en utomhusgrill eller på en särskilt iordningsställd grillplats, men var försiktig!.

 

Gäller i hela Skåne nordost. Läs mer här.PDF (pdf, 276.1 kB)

 

Aktuell information:

Öppet hus hos räddningstjänsten


Söndagen den 27 maj kl. 12.00-15.00 är det öppet hus hos räddningstjänsten på Kommendörsgatan i Hässleholm. Syftet med dagen är att du som bor i Hässleholms kommun ska få möjlighet att veta mer om räddningstjänstens arbete och att prova på olika aktiviteter. Du får bland annat prova att släcka olika typer av bränder, öva på hjärt- och lungräddning, åka brandbil och gå en rundvandring på brandstationen.


-Vi hoppas att så många som möjligt kommer! Det är en bra möjlighet att få en bättre inblick i vårt arbete och för oss är det ett tillfälle att visa vår verksamhet, säger Daniel Sirensjö, räddningschef i Hässleholms kommun.


Alla är välkomna till öppet hus och att prova de olika momenten. Dagen kopplas samman till krisberedskapsveckan, en nationell kampanj som pågår mellan den 28 maj och den 3 juni. Syftet med krisberedskapsveckan är att öka kunskapen om hur vi människor påverkas av och kan förbereda oss inför samhällskriser som exempelvis naturkatastrofer och krig.


Program för öppet hus


Prova att släcka olika typer av bränder


Rundvandring på stationen


Åk och titta i våra bilar


Fråga och få svar om brandskydd i hemmet


Testa hjärt- och lungräddning


Information om krisberedskapsveckan


Gratis fika till alla


Presenter till alla barn


Förevisning av trafikolycka 13:30


Mer information


Läs mer om räddningstjänsten i Hässleholm


Läs mer om krisberedskapsveckan hos Myndigheten för samhällsskydd och beredskaplänk till annan webbplats

 

Räddningstjänsten Hässleholm

 

Vi vill att du som kommuninvånare eller besökare i vår kommun, kan känna stöd om du har frågor såväl före, under eller efter en eventuell olycka. Det är därför nödvändigt att vi alla hjälps åt för att förebygga olycksrisker och brandrisker.

 

Det är också viktigt att du själv engagerar dig i din personliga beredskap och ser över ditt eget skydd, för att kunna ingripa i väntan på vår hjälp. För trots förebyggande arbete och ett högt säkerhetstänk, inträffar olyckor och Räddningstjänsten är då ständigt redo att hjälpa dig, för att rädda liv, egendom och miljö.

 

Hässleholms kommun är den till landarealen största kommunen i Skåne, vilket innebär att det ibland kan ta en stund innan hjälpen är framme hos dig. Därför samverkar vi aktivt med alla våra åtta grannkommuner i vår strävan att nå dig så fort som möjligt, med rätt resurser.

Gällande styrdokument för räddningstjänsten

Sidan uppdaterades 2018-05-21 av Mattias Östling

Kommentarer
Stängd för fler kommentarer

Kontakt

Hässleholms kommun
Stadshuset
281 80 Hässleholm
Besöksadress och öppettider

Växel: 0451-26 70 00
Org.nr: 212000-0985
Kontakta kommunen

Sociala medier

Twitter
Facebook
Instagram
Youtube