Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Räddningstjänsten

Postadress                                           

Hässleholms kommun

Räddningstjänsten

281 80 Hässleholm

 

Besöksadress

Kommendörsgatan

Hässleholm


Telefon: 0451‑26 80 22 / 0451‑26 80 33

Organisationsnr: 212000-0985

 

Chef olycksförebyggande verksamhet

Melissa Millbourn

Telefon: 0451-26 80 39

Skicka meddelande till

Melissa Millbourn

Naturolyckor

  • Ingen giltig användare vald.

Naturolyckor orsakas ofta av extremt väder på något sätt. Lyssna därför på myndigheters varningar inför och vid extremt väder. Här kan du läsa om några olika typer av naturolyckor. Det ges även några tips som du kan tänka på

Stormar

Stormar kan orsaka trädfällning, elavbrott, skador på fastigheter och tak, etc. Om man befinner sig utomhus finns risk för att träffas av kring-flygande föremål eller av träd som faller. Ta in eller surra fast lösa föremål på uteplatser och balkonger. Se också över byggnadsställningar och andra tillfälliga konstruktioner. Fortsätt att ta del av SMHI:s prognoser och lyssna på Sveriges Radio P4 för att följa med i vad som händer.

 

Skogsbrand

Den vanligaste orsaken till skogsbränder är blixtnedslag, men även slarv med eld vid ex. grillning. Hur svår en skogsbrand blir beror på vädret (luftfuktighet, temperatur och vind) samt hur upptorkad markens humuslager är. 

 

Översvämningar

Stora nederbördsmängder under många dygn kan skapa översvämningar i sjöar och vattendrag. De senaste åren har det blivit vanligare med kraftig nederbörd följt av översvämning. Bor du låglänt nära vatten kan det vara bra ha att ha en viss beredskap för att lindra konsekvenserna om vattnet börjar stiga.


Värmebölja

Klimatförändringarna kommer att medföra att värmeböljor blir vanligare, även här i Sverige. Höga temperaturer är påfrestande för kroppen, särskilt om du tillhör en riskgrupp. Drick mycket, men tänk också på saltbalansen.

Sidan uppdaterades 2018-10-18 av Mattias Östling

Kontakt

Hässleholms kommun
Stadshuset
281 80 Hässleholm
Besöksadress och öppettider

Växel: 0451-26 70 00
Org.nr: 212000-0985
Kontakta kommunen

Sociala medier

Twitter
Facebook
Instagram
Youtube
Illustration över Hässleholms kommun
Illustration över Hässleholms kommun